EM håndbold

Lille Eddie Max har ændret Mikkel Hansens liv

Mikkel Hansen har ændret fokus, efter at han blev far i 2019, og han håber, at det får en positiv indvirkningen inde på banen.

Mikkel Hansen glemmer aldrig 2019.

Det var året, hvor han både blev far og vandt VM for første gang med det danske landshold. Nu skriver vi 2020, og han håber at kunne tage de positive oplevelser med ind i det nye årti og til EM.

Hvilken udgave af Mikkel Hansen går ind til EM?

- Forhåbentlig en god udgave, siger han til TV 2 SPORT og griner.

- Når man bliver far, sker der meget med en. Det har været et interessant år, hvor der er sket en masse ting. Både gode og negative. Sådan er livet jo. Forhåbentlig bliver man bedre og stærkere. Jeg synes, jeg møder velforberedt op – og nogenlunde veludhvilet.

Klar igen efter hjernerystelse

Det negative, som Mikkel Hansen hentyder til, er en hjernerystelse, som han døjede med i en periode på to måneder.

Den er han heldigvis kommet videre fra, og nu kan han fokusere på de ting, han elsker mest - både på og uden for håndboldbanen.

- At blive far har ændret på en masse ting uden for banen, hvor der ikke er tid til så meget andet end at være sammen med sin familie. Man bliver bedre til at prioritere sin tid. Det havde jeg nok også brug for.

- Jeg er ret social. Så jeg brugte meget tid ude med venner og familie. Nu bliver tiden brugt mere med min egen familie. Der er en masse, som ændrer sig – det havde man nok ikke forudset inden, men til det bedre.

Sidste år blev sønnen Eddie Max født kort før VM i januar, og her nød Hansen og familien godt af den frihed, som landstræner Nikolaj Jacobsen gav ham under slutrunden.

Frihed til familien under EM

Sagen er den samme året efter.

- Jeg bruger meget tid med søn og kæreste og hygger mig med det. Og ja, det er de færreste, der ikke kan lide at lege med sine børn. At se dem grine og smile. Der nyder vi på landsholdet godt af, at vi har ret meget fritid. Det nyder jeg i fulde drag sammen med familien, siger Mikkel Hansen.

Han tilføjer, at han er glad for, at Danmark spiller sine kampe i Malmø, hvorfor familien i København ikke er langt væk. Alligevel glæder han sig over, at landstræneren har givet tilladelse til besøg.

- Det er klart, at hvis man render og tænker på sin familie konstant, så er det godt at få dem over. Det har han også forståelse for. Nikolaj er også et familiemenneske.

Mikkel Hansen og landsholdet fik en skidt start på EM med et overraskende nederlag til Island og er derfor under pres op til mandagens kamp mod Ungarn.

Den spilles klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.