EM håndbold

Norge melder sig i koret: Dansk fordel er katastrofal

Hvorfor skal Danmark spille mellemrundekampe i Malmø? Det tema fylder nu også i den norske lejr, efter at Sverige tidligere har undret sig.

Efter Norges vigtige sejr over Frankrig søndag aften var det, som om der gik noget op for de ellers så velfornøjede norske spillere.

Noget, der skæmmede og trykkede. Avancementet til EM’s mellemrunde betyder nemlig, at de skal sige farvel til hjemmebanen i Trondheim og goddag til Sverige og Malmø.

Samme sted vil Danmark – hvis de gør arbejdet færdigt – også være at finde, og her hopper kæden af hos flere af de norske spillere.

- Det er katastrofalt, hvis du tænker rent sportsligt. Malmø ligger 12 minutter fra Danmark, så de får en stor hjemmebanefordel af at spille der. Jeg ved ikke, hvad svenskerne (arrrangørerne, red.) har tænkt på, siger bagspilleren Gøran Johannessen til Dagbladet.

Den tidligere GOG-spiller havde gerne set det danske mandskab blive sendt et helt andet og mere fjernt sted hen.

- De kunne have placeret Danmark i Stockholm, Gøteborg, Kiruna eller hvor som helst – bare ikke Malmø. Økonomisk er det måske intelligent gjort, men rent sportsligt er det idiotisk.

Han får opbakning af sin bagspillerkollega Magnus Abelvik Rød, som ”ikke selv havde gjort det samme”.

Svensk EM-lejr måbede

Dermed melder nordmændene sig ind i kritikken af placeringen af Danmarks kampe, som Sverige allerede adresserede i fredags.

Retorikken er skarpere hos Gøran Johannessen, men pointen er helt den samme hos Danmarks skandinaviske nabolande.

- Når man spiller et mesterskab på hjemmebane, er det en skam at give et andet hold muligheden for mere eller mindre at spille på hjemmebane, når man selv kan arrangere det, som man vil, sagde Paris Saint-Germain-spilleren Kim Ekdahl du Rietz.

Også holdets træner, Kritsján Andrésson, havde gerne set Danmarks landshold være sendt til Wien.

Kommerciel interesse bag beslutningen

Sådan blev det ikke, og det må Sverige og Norge bare affinde sig med. Det handler nemlig om det kommercielle.

Det bekræftede EM-arrangørerne fredag.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke fandtes en kommerciel interesse i det, sagde Krister Bergström.

For at Danmark skal få glæde af mellemrundekampe i Malmø, skal de vinde over Ungarn mandag aften klokken 20.30. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.