EM håndbold

Spillerne raser over sig selv: - Usandsynligt dårligt

Danmark var under voldsomt pres, men har fortsat chancen for at nå mellemrunden ved EM.

Et nederlag til Ungarn havde sendt Danmark ud af EM, og der skulle gå 56 minutter 40 sekunder, før Danmark var foran for første gang.

Ved stillingen 24-24 havde Ungarn chancen for at sende Danmark ud, men angrebet løb ud i sandet for ungarerne, så Danmark fik det ene point.

Vi spiller så langsomt, at man er ved at falde i søvn

Mads Mensah, landsholdsspiller

- Det er en ny situation at stå her og kunne have været ude. Det tror jeg også godt, man kunne se på vores spil. Vi brænder for mange chancer. Vi stod egentlig fint defensivt, og Niklas har nogle af de redninger, han skal, men offensivt får vi dem ikke puttet ind, sagde Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Det var nok mere kampens betydning, det eventuelle udfald og konsekvensen af den, der gjorde, at vi i dag ikke leverede som hold. Vi har for få, der spiller godt.

Presset er fortsat stort på Danmark, der nu er tvunget til at slå Rusland i den sidste gruppekamp, samtidig med at Island vinder over Ungarn.

Vant til presset

Anfører Niklas Landin mener dog, at spillerne er vant til enormt pres.

- Jeg ved ikke, om vi var nervøse. Vi har stået i de her situationer rigtig mange gange både for klub- og landshold, så det er jo ikke noget nyt. Vi spiller en rædderlig landskamp, siger Landin, og den sidste del af Mads Mensah Larsen helt enig i.

- Usandsynligt dårligt og langsomt. Jeg synes kraftedeme, vi spiller så langsomt, at man er ved at falde i søvn. Så vinder man ikke nogen håndboldkampe.

Offensivt forsvar ødelagde dansk angreb

Danmarks offensiv problemer kom blandt andet i kraft af et offensivt ungarsk forsvar, som gjorde danskernes spil urytmisk og uskønt.

Det har Ungarn gjort før mod Danmark, og inden kampe var det et tema, fortæller Mensah.

- Det var ikke overraskende, men derfor er det stadig en svær ting at få trænet. Det bliver aldrig på gulvet, som det gør til kamp. På den måde er det ikke det, vi har brugt mest tid på.

Rasmus Lauge peger også på, at det offensive forsvar fik stor betydning for, at Danmark aldrig fandt melodien.

- Vi kan ikke rigtig acceptere, at vi ikke kan komme til at spille vores systemspil fra starten af kampen. Så kommer vi til at lave de dumme fejl. Det ser ikke rigtig kønt ud, desværre, siger Rasmus Lauge.

- Man skal ikke være det store geni for at se, at det ikke passer, som vi gerne vil have det. Det er meget inklusiv mig selv. Vi laver alt for mange fejl, og der er alt for mange timing-situationer, der går galt. Og så ender vi med det her rod, hvor vi alligevel har en eller anden mulighed for at afgøre det til sidst.

Onsdag venter der nu Danmark en ny skæbnedag ved EM.

Island og Ungarn spiller klokken 18.15, så Danmark ved, hvad de har at spille om, når de går på banen mod Rusland klokken 20.30.

Kampene kan ses på henholdsvis TV 2 SPORT og TV 2.