EM håndbold

Ubrugte EM-danskere håber på spilletid

Nicklas Kirkeløkke, Anders Zachariassen og Jacob Holm sad på bænken under hele kampen mod Island.

Tre spillere fra den danske EM-trup står fortsat noteret for nul minutter på banen efter åbningskampen mod Island.

Én af dem er Nicklas Kirkeløkke. Selvom den danske Rhein-Neckar Löwen-spiller i øjeblikket er den eneste rendyrkede højreback i den danske trup, så måtte han overvære hele lørdagens dramatiske opgør fra bænken.

- Det er selvfølgelig aldrig sjovt, men sådan er det. Jeg har prøvet det før, og det lægger jeg ikke så meget i, siger Nicklas Kirkeløkke til TV 2 SPORT.

Danmark tabte kampen med 31-30 og har dermed kniven for struben før mandagens anden kamp mod Ungarn. En kamp, som med al sandsynlighed skal vindes, hvis håbet om en plads i mellemrunden skal holdes ved lige.

Til den kamp har den 25-årige bagspiller et ønske om at spille sig ind i slutrunden.

- Jeg håber på det. Man kan jo ikke vide sig sikker, men jeg håber, siger Kirkeløkke.

Verdensmester fravalgt frem for debutant

Anders Zachariassen er en anden af de danske spillere, der ikke nåede at få sved på panden mod de hurtige islændinge.

Stregspilleren var ellers en af de bærende kræfter i det danske forsvar, da de for et år siden vandt VM-guld på hjemmebane. Men at han lørdag var henvist til bænken frem for René Toft og slutrundedebutanten Magnus Saugstrup, er ikke noget, han tager så tungt.

- Jeg tager den tid, jeg får. Hvis jeg ikke skal spille, støtter jeg bare de andre. Så forsøger jeg at hjælpe specielt René og Magnus så meget jeg kan. Og så er det op til Nikolaj (Jacobsen red.), hvem der spiller, siger Anders Zachariassen.

Og netop landstræneren ville ikke garantere spilletid til nogen af dem ved søndagens træning i Malmö Arena.

- Der vil helt sikkert også være spillere, der ikke kommer i aktion, siger Nikolaj Jacobsen.

Ungarn passer bedre til Kirkeløkke

Hvis den danske landstræner vælger at sende Nicklas Kirkeløkke i kamp mod Ungarn, så er bagspilleren ikke i tvivl om, at han vil få bedre arbejdsbetingelser, end tilfældet ville være mod Island.

- Forsvarsmæssigt passer det bedre for mig, end det gjorde til Island-kampen. De dækker lidt mere fladt, men stadigvæk med stødende, spanske backs, som vi kalder det. Jeg synes, det ligger bedre til mig, siger Nicklas Kirkeløkke.

Danmark og Ungarn tørner sammen mandag aften klokken 20.15. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.