EM håndbold

Valget af Olsen giver god mening, siger Nyegaard

Morten Olsen er mandag formiddag blevet skiftet ind i den danske EM-trup. Det giver god mening, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Landstræner Nikolaj Jacobsen brugte mandag sin første udskiftning ved EM. En fornuftig beslutning, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Morten Olsen, der er kåret som Bundesligaens bedste spiller, er skiftet ind i kamptruppen på bekostning af Jacob Holm.

- Jeg synes, det lyder fornuftigt. Ungarn er en anden type modstander end Island. Jacob Holm var med i truppen til den første kamp, hvis der skulle blive problemer med Islands offensive forsvar. Han er en duelspiller, men der blev ikke brug for ham, blandt andet fordi Danmark ikke havde de store problemer med at score, siger Bent Nyegaard og tilføjer om Morten Olsen:

- Ungarn er et helt andet hold. De er fysisk stærke, men mere defensive i forsvaret, og der har Morten Olsen alle de kompetencer, der skal til for at sætte det danske spil op.

- Olsen er god til at organisere, han har et fantastisk overblik og så har han en suveræn afleveringsteknik. Det gør ham i stand til at få bolden de steder hen, hvor den gør allermest gavn for offensiven – og hvor den gør allermest ondt på et forsvar. Oven i det har han et fremragende skud, slutter Bent Nyegaard.

Under EM i håndbold må hver nation skifte ud i deres kamptrup op til seks gange.

  • 2 udskiftninger i gruppespillet
  • 2 udskiftninger i mellemrunden
  • 2 udskiftninger i finaleweekenden

Danmark kan være tvunget til at vinde over Ungarn, hvis Island besejrer Rusland i dagens første kamp i Gruppe E.

Truppen mod Ungarn

Målmænd: Niklas Landin (Kiel), Jannick Green (Magdeburg)

Bagspillere: Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen), Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain), Henrik Møllgaard (Aalborg), Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen), Rasmus Lauge (Vészprem), Michael Damgaard (Magdeburg), Lasse Andersson (FC Barcelona), Morten Olsen (Hannover Burgdorf)

Fløjspillere: Magnus Bramming (TTH), Hans Lindberg (Füchse Berlin), Johan Hansen (Bjerringbro-Silkeborg)

Stregspillere: René Toft Hansen (Benfica), Magnus Saugstrup (Aalborg), Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt)