EM håndbold

Danmarks kommende EM-modstander er i dyb krise

Ruslands landstræner, Eduard Koksharov, har ikke været tilfreds med sine rutinerede spillere ved EM i håndbold.

Når Danmark og Rusland onsdag tørner sammen i den sidste gruppekamp, er det ikke kun danskerne, der kommer til kampen med to skuffende præstationer i bagagen.

Faktisk har det russiske spil været så dårligt, at det får Danmarks pointhøst på ét point i to kampe til at se ganske hæderligt ud.

Rusland tabte den første kamp ved EM med et enkelt mål ting Ungarn, inden det mandag aften gik helt galt mod Island. Her indkasserede de et nederlag på 23-34 og er nu uden mulighed for en plads i mellemrunden.

- Jeg kan ikke forklare, hvad der sker med vores landshold. Vi spillede katastrofalt dårligt. Jeg kan ikke forklare det, siger Ruslands landstræner, Eduard Koksharov, der får opbakning fra stjernespilleren Timur Dibirov.

- Det var en af de dårligste kampe, som det russiske landshold har spillet, lyder analysen den 36-årige fløjspiller.

Landstræner fortsætter kritik af rutinerede spillere

Timur Dibirov er ikke kun en af Ruslands største stjerner. Han er også en af holdets mest rutinerede spillere - og en af dem, som Koksharov var allermest utilfreds med efter åbningskampen mod Ungarn.

- De bærer en stor del af ansvaret. Vi prøver konstant at få dem til at lede de unge spillere. Det er umuligt at forsvare de mange børnefejl, de rutinerede, kendte spillere lavede. Det er uacceptabelt for så veltrænede spillere, sagde landstræneren i kølvandet på lørdagens nederlag.

Og præstationen mandag aften var ikke meget bedre fra holdets rutinerede spillere.

- Jeg mener det samme i dag, som jeg gjorde efter kampen mod Ungarn, siger Eduard Koksharov til TV 2 SPORT.

- Jeg kan ikke forklare det. Vi havde analyseret kampen på forhånd, men da vi først kom i gang var det hele galt. Vi scorede ikke på vores 100 procents chancer. Det er vores helt store problem, siger landstræneren videre.

Mens Rusland har udspillet sin rolle ved EM, så har Danmark fortsat muligheden for at gå videre til mellemrunden. Men det kræver først og fremmest, at Island vinder over Ungarn, hvorefter danskerne selv skal gøre arbejdet færdig med en sejr over Rusland.