Eksperter ærgrer sig over danske fans: - Pak de klappølser væk

De danske fans skal lægge mere pres på modstanderen og dommerne og udnytte, at Danmark har "hjemmebane" i Malmø. Det mener TV 2 SPORTs eksperter.

Det er sjældent, man bliver kritiseret for at være for flink.

Det er dog lige det, de danske fans mandag aften var til EM-kampen mellem Danmark og Ungarn. Det mener TV 2 SPORTs eksperter, som havde ønsket sig mere pres på ungarerne og dommerne, særligt da det spidsede til inde på banen.

- Det danske publikum var for stille i dag, siger Daniel Svensson og kommer med en opfordring:

- De skal til at få pakket de der klappølser væk. Det var faktisk kun de sidste to og et halvt minut, der kom en lille smule pres på fra tilskuerne. Så vi kan endnu engang – igen i år – komme med samme opfordring (at pifte og lægge pres på modstanderen, red.).

Malmö Arena var ellers velbesøgt af flere tusinde danske fans, der enten siddende på kanten af sæderne eller stående fulgte intenst med i EM-kampen mellem Danmark og Ungarn, der endte lige.

Der skal være gang i den

På papiret lå kampen på forhånd til Danmark, der både via sine stjerner samt "hjemmebanen" forventedes at blive båret frem. Det danske landshold fik dog ikke nok hjælp fra deres landsmænd i Malmø, er eksperterne enige om.

- Det er sjovere for alle, hvis fansene buher, pifter og hujer. Og det gælder også for fansene selv. Det er væsentligt sjovere at være i en hal, hvor der er gang i den, end hvis de bare sidder og ser håndbold, siger den tidligere landsholdsspiller og nuværende Skjern-spiller Anders Eggert.

Norske fans også opfordret til at buhe

Tilskueres opførsel på tribunen har tidligere været til debat.

Det var blandt andet et tema til sidste års håndbold-VM, som foregik i Danmark. Her var den danske befolkning splittet i spørgsmålet om, hvorvidt det var god stil at buhe, når modstanderen var i angreb.

Dengang mente nordmændene det ikke. Specielt da de danske fans lagde stort pres på den store stjerne Sander Sagosen, blev de sure. Året efter har den norske ekspert Ole Erevik så opfordret de norske tilskuere til at gøre det samme, som danskerne gjorde i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det vakte opsigt, og Erevik var ikke en populær mand. Dagen efter fulgte flere af de norske fans dog opfordringen og buhede ad de franske spillere.

Muligt at buhe og samtidig opføre sig ordentligt

Ifølge TV 2 SPORTs ekspert Claus Møller Jacobsen handler det om at benytte sig af våbnet på de rette tidspunkter. Man kan nemlig sagtens opføre sig ordentligt og samtidig lægge pres på modstanderen.

- Selvfølgelig skal det danske publikum lægge et større pres på modstanderne. Man skal selvfølgelig have respekt, man skal ikke buhe under nationalmelodien, og man skal være ordentlig. Men selvfølgelig skal man lægge et kæmpe pres og buhe og pifte, når dommerne dømmer noget tvivlsomt, eller når modstanderne har bolden.

- Vi skal ikke have balkantilstande, hvor vi kaster med mønter og lightere, men at pifte og råbe skal tilskuerne bare gøre. Alt, hvad de kan slippe af sted med.

Danmark møder Rusland i en potentielt afgørende gruppekamp onsdag aften.

Afstemning

Skal danske fans buhe og pifte ad modstanderholdet og dommerne?