Island har Danmarks skæbne i hænderne: - Ikke den fedeste situation

Danmark skal håbe på hjælp fra sine nordiske naboer. For kun en islandsk sejr over Ungarn kan hjælpe danskerne videre.

De islandske spillere har sprudlet med vulkansk styrke ved EM-slutrunden, hvor de har besejret Danmark og Rusland.

Selvom danskerne kun blev slået med ét mål i første gruppekamp, er det nu Danmark, der skal holde med det islandske landshold. De skal nemlig besejre Ungarn i den sidste gruppekamp, imens Danmark selv skal gøre det færdigt mod Rusland med en sejr.

Niklas Landin, René Toft Hansen og Anders Zachariassen håber for alt i verden på, at Island vinder. Men de kan absolut ikke lide at være i den situation, de er i nu.

Niklas Landin: - Det bliver svært. Vi spiller sidste kamp og vil gerne have en sejr i det her puljespil, og så må vi se, om vi har resultaterne med os.

Rene Toft: - Nu er det ikke i vores hænder længere. Nu skal vi håbe på, at Island tager en sejr over Ungarn, så det er selvfølgelig ikke den fedeste situation, som vi har sat os selv i her. Vi må sætte vores lid til Island, og så må vi gå ind og gøre det færdigt bagefter, hvis Island vinder. Under alle omstændigheder skal vi have en sejr mod Rusland, lige meget hvordan kampen før os ender.

Anders Zacharissen: - Jeg tror ikke, at man skal være noget geni for at regne ud, at vi ikke kan afgøre det selv. Så vi kigger op mod Island og håber på, at de vil have to point med over i mellemrunden.

Danmarks skæbne kan allerede være afgjort, inden de selv går på banen onsdag. Island og Ungarn spiller nemlig 18.15, imens Danmark og Rusland først går på banen klokken 20.30.

Sætter lid til nordiske naboer

Danmarks kamp mod Rusland vil være uden betydning, hvis Island smider point mod Ungarn. De danske spillere håber dog ikke på, at det bliver tilfældet, og at de dermed får islandsk hjælp.

Morten Olsen: - Island ser gode ud. De spiller godt, og det ser ud som om, at de er rigtig skarpe. Jeg tror, at de napper Ungarn, og så må vi jo selv afgøre det bagefter.

Magnus Bramming: - Vi tror på det, og vi sætter vores lid til vores nordiske venner.

Hans Lindberg: - Jeg tror, de er rimelig klar på at vinde den kamp. De vil selvfølgelig gerne videre med to point, og det gør de med en sejr. Vi kan jo ende med at stå i en situation, hvor det bliver noget rod for os. Så vi sætter vores lid til, at Island spiller ligeså godt, som de gjorde mod os, men også som de gjorde mod Rusland.

Du kan se Danmarks kamp mod Rusland på TV 2 og TV 2 PLAY med studie fra klokken 20.00.