EM håndbold

- Jeg savner Magnus Landin vanvittigt meget, siger Nikolaj Jacobsen

Danmarks landstrænder Nikolaj Jacobsen under kampen mellem Danmark-Island i Malmø Arena.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Nikolaj Jacobsen har i Danmarks første to kampe ved EM måttet undvære fløjspilleren Magnus Landin - og det er ikke med hans gode vilje.

Magnus Landin har indtil nu set til fra bænken, når de danske håndboldherrer har været i aktion ved EM.

Fløjspilleren sidder ude med en skadet storetå, og det er ikke kun til irritation for Landin selv. Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, har også et stort ønske om at have Kiel-spilleren til rådighed.

Og det er hurtigst muligt.

- Jeg savner Magnus vanvittigt meget. I kan også se, at der er nogle opstillinger, jeg ikke kan spille, fordi Magnus ikke er der, siger Nikolaj Jacobsen.

Årsagen til, at Magnus Landin er så vigtig for Nikolaj Jacobsen og de danske håndboldherrer er, at landstræneren kan undgå at lave forsvars/angrebs-udskiftninger - i særdeleshed når venstrefløjen er længst væk fra bænken.

I de to første kampe har landstræneren i flere perioder spillet med forsvarsspecialisten Henrik Møllgaard på venstre fløj i angrebet, så forsvars/angrebs-udskiftningen kunne undgås. Et scenarie, der ikke havde været et tema med en kampklar Magnus Landin.

- Jeg har sagt, at det er nok vores vigtigste spiller for at få balancen på holdet til at gå op, siger landstræneren.

"Det kan få en helt afgørende rolle"

Magnus Landin blev testet til søndagens træning, men var altså endnu ikke klar til at komme i kamp for de rødhvide farver i Malmö. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard forstår udmærket, hvorfor Nikolaj Jacobsen håber, han snart kommer tilbage.

- At få Landin ind i den sidste kamp vil betyde alt. Det kan få en meget afgørende rolle, fordi det helt generelt betyder, at der kan komme mere ro på. Det vil betyde, at de ikke hele tiden skal spekulere på, hvad der skal ske, siger Nyegaard.

Håndboldeksperten pointerer, at den danske kontrafase i mandagens kamp mod Ungarn var et godt billede på, hvor meget Danmark mangler Magnus Landin.

- Hvis Magnus Landin havde været med, så kunne Mikkel Hansen have dækket venstre fløj, hvilket kunne have gjort den danske kontrafase markant stærkere, end den var i dag, siger Bent Nyegaard med henvisning til, at Mikkel Hansen ikke har været en del af det danske forsvar og dermed ikke har kunnet deltage i kontrafasen.

Danmark har endnu en gang kniven for struben, når de møder Rusland i den sidste og afgørende gruppekamp. Først og fremmest skal Danmark håbe, at Island vinder over Ungarn, og så skal Danmark selv gøre arbejdet færdig mod russerne.