Mikkel Hansen frustreret over dansk spil - en entydig kritik af landstræneren, siger ekspert

Mikkel Hansen kalder det frustrerende, at han ikke har haft bolden særlig meget. Bent Nyegaard kalder det en kritik af Nikolaj Jacobsen.

Det var som lyn og torden, at Mikkel Hansen indledte EM.

I løbet af slutrundens første 30 minutter noterede Hansen sig for otte scoringer og lignende en mand, der ikke var til at stoppe.

Det er ikke svært at svare på, om det var en kritik af Nikolaj Jacobsen

Bent Nyegaard om Mikkel Hansens udtalelser

Men det var han. Resten af Island-kampen bød nemlig blot på et enkelt mål fra Hansens side, mens han i kampen mod Ungarn præsterede tre mål.

'Jeg har jo nærmest ikke bolden'

Svaret på, hvorfor målene er udeblevet de seneste tre halvlege, ligger ifølge hovedperson selv et helt bestemt sted. Hansen mener ikke, han har bolden.

Der var stor forskel på din første halvleg, hvor du kom til mange afslutninger, og så de tre næste, hvor du ikke kom til så mange. Hvordan ser du selv på den forskel?

- Præcis som du ser det.

Har du en forklaring?

- Jamen, jeg kommer jo ikke i nogle situationer. Jeg har jo nærmest ikke bolden, og så er det svært at skyde.

Hvordan er det at spille en kamp på de præmisser?

- Det er væsentligt anderledes, end hvad jeg er vant til. Det tror jeg vel også godt, man kan se.

Er det frustrerende?

- Ja, naturligvis. Jeg er normalt en spiller, som har bolden meget, så det er da klart, at det er en lille smule anderledes. Men hvis det er sådan, vi mener, vi skal vinde kampene, så er det jo sådan, det er.

Hvad ville du ønske, I gjorde anderledes?

- Det ved jeg ikke. Det må du snakke med min træner om.

To ud af de tre mål, som Mikkel Hansen scorede mod Ungarn, kom på straffekast. Han scorede altså blot et enkelt mål i åbent spil.

’Det er en kritik af måden, der bliver spillet på’

Mikkel Hansens udtalelse kan virke en smule kryptisk. For hvem er kritikken rettet mod?

Det er TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard dog ikke et sekund i tvivl om.

- Mikkel Hansen gik fra højre back og ud på udskiftningsbænken (i første halvleg, red.). Og det gjorde han 12-15 gange. Han var ikke i kontakt med noget som helst.

- Den udtalelse fra Mikkel Hansen var entydigt en kritik af måden, der bliver spillet på. Og måden, der bliver spillet på, bestemmes af Nikolaj Jacobsen. Så det er ikke svært at svare på, om det var en kritik af Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen har de seneste mange år været en af bejlerne til at blive topscorer ved slutrunderne.

Og det er han såmænd også i år. Det bliver dog svært, hvis Danmark ikke en gang når mellemrunden. Og hvis Magnus Landin ikke bliver klar.

Landstræneren savner Landin

Men hvorfor er Magnus Landin vigtig i forhold til Mikkel Hansens scoringsmuligheder? Det er der en meget simpel forklaring på.

Magnus Landin har nemlig den kompetence, at han kan dække en back i forsvaret. Så når Landin spiller, så går MIkkel Hansen ned og dækker en fløj i forsvaret, mens Landin overtager back-positionen.

Det betyder, at Mikkel Hansen kan være med i kontraspillet, mens han heller ikke er tvunget til at spille højre back, som han gjorde mod Ungarn. Det gjorde han, så han ikke havde så langt ud til bænken i forbindelse med forsvars-angrebsudskiftning.

- Det vil betyde rigtig meget for balancen i holdet, hvis Landin er til rådighed i morgen. Vores kontrafase ville også blive skarpere. Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at gå på nogle kompromiser uden Magnus.

- Vi kan ikke have Mikkel så meget med i kontrafasen, som vi måske gerne ville have, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT uden at være blevet forholdt direkte til Mikkel Hansens udtalelser.