Nikolaj Jacobsen fik jobbet: Bliver landstræner for 850 lykkelige spillere

Til sidst stod valget mellem Henrik Møllgaard og Nikolaj Jacobsen, da Lykkeliga skulle vælge ny landstræner. Det blev Jacobsen, der fik jobbet.

Siden Lykkeliga slog stillingen som landstræner op, har det væltet ind med kvalificerede ansøgninger fra nogle af de største sportsnavne i Danmark.

Ulrik Wilbek, Jan Pytlick, Tom Kristensen, Nikolaj Jacobsen, Lars Christiansen, Henrik Møllgaard og Camilla Andersen - for bare at nævne nogle. Også TV 2 SPORTs egen håndboldekspert Bent Nyegaard lagde billet ind på jobbet, og på falderebet meldte creme og kosmetik-guruen Ole Henriksen også sit kandidatur.

Efter en hård frasorteringsrunde blev det besluttet at hente to kandidater ind til jobsamtale. Henrik Møllgaard og Nikolaj Jacobsen. De skulle svare på spørgsmål fra ansættelseskomiteen fra Lykkeliga, bestående af spillerne Jakob Nielsen Rokkedahl, Magda Lundsgaard og Tobias Glad.

Blandt andet blev de spurgt til, hvad de synes om at kramme.

- Jeg elsker at kramme. Det synes jeg næsten, er det bedste ved at gå til håndbold. Leg med bolden, kramme og høre god musik. Så behøver jeg næsten ikke mere. Jeg er mest til at kramme i lang tid. Det synes jeg er mest hyggeligt, svarede Henrik Møllgaard.

- Jeg har tre børn, som jeg elsker at kramme, så hvis jeg lige skulle have 800 stykker mere, så vil det være fantastisk. Jeg har jo lidt sul på kroppen, så jeg er rigtig god til at give nogle bløde krammere. Lange krammere kan måske blive lidt akavet, lød svaret fra Nikolaj Jacobsen.

Der blev dog også plads til mere kritiske spørgsmål. Blandt andet hvorfor det danske herrelandshold ikke har vundet nogle store titler siden januar 2019, hvor det vandt VM.

- Vi har vundet et par kvalifikationskampe for at kvalificere os til EM i Sverige, men store mesterskaber har vi ikke vundet siden, erkender Nikolaj Jacobsen.

- Vi har en chance igen lige om lidt, men med landsholdet har vi ikke vundet noget siden VM. Det må være landstræneren, det er galt med, lød det fra Møllgaard.

Trods indledende uenighed i panelet endte det med, at Nikolaj Jacobsen fik jobbet. Han blev præsenteret til en Lykkeliga-landsholdssamling i Nyborg.

Jobbet som landstræner for Lykkeliga består i at komme og træne til nogle af samlingerne hos Lykkeliga, der er Danmarks landshold for børn med udviklingshandicap, og det ser Nikolaj Jacobsen frem til.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt over, at 850 spillere synes, at jeg var den helt rigtige landstræner for jer. Især jobsamtalen synes jeg gik rigtig godt. Det er fantastisk at se en masse glade, unge mennesker.

- Her er der et mål om at give nogle børn nogle muligheder og skabe noget glæde gennem det, og det er jo det, det handler om, lyder det fra den nyslåede landstræner.

Du kan se hele udsendelsen, hvor Lykkeliga finder sin landstræner, på TV 2 PLAY.