René Toft overdynget med beskeder - fans har fundet diagnose på usynligt problem

Vejrtrækningsproblemer har voldt René Toft Hansen store problemer på håndboldbanen. Nu kan der være fundet en løsning.

René Toft Hansen har efter mange års søgen endelig fundet en diagnose på sine problemer med luftvejene.

Og det er takket være danske fans.

Stor tak til fansene. Jeg satser på, jeg har fundet diagnosen nu

René Toft Hansen

TV 2 SPORT bragte den 11. januar en artikel, hvor den danske landsholdsspiller forklarede, at hans luftveje lukker til under fysisk aktivitet, og at han endnu ikke havde fundet ud af, hvad problemet var. Men det er der - formentlig - kommet svar på nu.

- Der er rigtig mange søde mennesker hjemme foran skærmen, der skriver, at de kender til det her og som har samme problem, siger René Toft til TV 2 SPORT.

Diagnose passer perfekt til Tofts problemer

Den danske stregspiller fortæller, at langt størstedelen af de mange beskeder, han har fået de seneste dage, har drejet sig om diagnosen VCD og EILO. Center for Specialundervisning for Voksne, der beskæftiger sig med diagnosen, skriver på sin hjemmeside, at det kendetegnes ved, at strukturen i struben lukker sammen under indåndingen.

En beskrivelse, der ifølge René Toft passer perfekt på de problemer, han selv kæmper med. Vejrtrækningsproblemerne opstår oftest under fysisk aktivitet, men danskeren fortæller, at de også melder sig på banen ved indånding af forskellige dufte.

- Hvis jeg er et sted, hvor der er røg, så lukker det helt til. Hvis jeg går ud i mine forældres svinestald, så kan jeg nærmest ikke få luft. Jeg tror - eller jeg er ret sikker på - at det er min diagnose, siger René Toft.

35-årige Toft Hansen spiller oftest kun 10-15 minutter ad gangen i en håndboldkamp, og det skyldes i høj grad danskerens store problemer med at få luft.

Tidligere forsøg kan være løsningen

Der findes flere måder at behandle problemet på. En af måderne er at gå til talepædagog, og det har Benfica-spilleren faktisk allerede prøvet.

- Det er rart, at jeg nu har en diagnose. Der fandtes ikke så meget information, da jeg blev erfaren med det. Jeg gik til en talepædagog, men der var ikke rigtig noget studie i, at det var noget, der hjalp. Men de har nu fundet ud af, at det hjælper at gå til det.

- Jeg vil i hvert fald tage det med til Portugal og til lægerne og se, hvad de har af erfaringer dernede. Jeg vil prøve at udnytte det, for det vil være en kæmpe fordel at have mere lungekapacitet, for jeg har døjet med det i så lang tid, jeg kan huske.

René Toft fortæller, at han har modtaget enormt mange beskeder sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

- Stor tak til fansene. Jeg satser på, jeg har fundet diagnosen nu, og så håber jeg, at jeg kan finde en løsning, så jeg kan få noget mere luft.

Den danske stregspiller og resten af herrelandsholdet er i øjeblikket i store problemer ved EM. Danmark har blot fået ét point i de to første kampe, og det har sat dem under et gevaldigt pres før den sidste gruppekamp mod Rusland.

Her er kravet en sejr, mens Danmark samtidig skal håbe på, at Island vinder og Ungarn.