EM håndbold

Spørgsmål om Danmark irriterede islandsk stjerne: I tror, alt handler om jer

Islandske Guðjón Valur Sigurðsson vil ikke koncentrere sig om, at Island onsdag aften kan give Danmark en hjælpende hånd.

De danske håndboldherrer og fans skal onsdag aften krydse fingre for, at Island igen hiver en imponerende præstation op af hatten ved EM.

For Danmark er afhængige af, at islændingene vinder over Ungarn i den sidste gruppekamp, hvis det danske håb om en plads i mellemrunden fortsat skal holdes i live.

Du får det til at virke som om, at det kun handler om jer

Guðjón Valur Sigurðsson

Et scenarie, der betyder, at Island selv kan afgøre, om de vil have Danmark med videre til mellemrunden.

Men stjernespilleren Guðjón Valur Sigurðsson var ikke begejstret for spørgsmålet om, hvordan det er at stå med Danmarks skæbne i sine hænder.

- Vi har ikke Danmarks skæbne i vores hænder. Du får det til at virke som om, at det kun handler om jer. Vi skal spille mod Ungarn. Kampen mellem Island og Ungarn handler for os ikke om Danmark, siger den islandske Paris St. Germain-spiller til TV 2 SPORT.

- Jeg har stor respekt for spillerne, trænerne og Danmark som land. Jeg elskede at bo der, men det her er en kamp om to point for os. Hvis vi vinder, så vil vi være rigtig, rigtig glade. Det er det eneste, jeg kan sige. Desværre for Danmark skal de håbe på nogle andre, men vi koncentrerer os om os selv, siger Guðjón Valur Sigurðsson.

Kæmper for plads i OL-kvalifikationen

For Islands vedkommende er kampen mod Ungarn også en vigtig en af slagsen. Øboerne er allerede sikre på at gå videre til mellemrunden, men en sejr over ungarerne på onsdag vil betyde, at de også tager to point med videre.

To point, der kan blive vigtige i forhold til målsætningen om at spille sig videre til forårets OL-kvalifikation.

- Vi vil gøre alt for at få to point til os selv, men på den måde hjælper vi jo Danmark. Men vi skal ikke tænke på andre end os selv. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vinde, siger Guðjón Valur Sigurðsson.

Island og Ungarn spiller den første af to kampe onsdag aften i Malmö Arena. Hvis islændingene vinder den kamp, så kan Danmark med en sejr over Rusland i den anden kamp sikre pladsen i mellemrunden.

Hvis Island spiller uafgjort eller taber, så kan Danmark ikke længere nå videre avancement.