EM håndbold

Ungarn glade for at forbavse Danmark: - Det er en drøm

Ungarsk storspil mod Danmark sikrede, at de nu med ét point mod Island kan avancere ved EM.

De ungarske spillere tog Danmark på sengen, da nationerne tørnede sammen mandag aften.

Det danske landshold havde nemlig ikke noget umiddelbart modsvar mod det offensive forsvar, og derfor fik Danmark aldrig rigtig flow i angrebsspillet.

Danskerne var hele tiden på bagkant, men fik alligevel kæmpet sig tilbage og udlignet til 24-24, der også blev kampens resultat.

Selvom ungarerne endnu ikke er sikre på at gå videre til mellemrunden, er de stadig yderst tilfredse med at have fået et point mod verdensmestrene fra Danmark.

- Det er en drøm. Jeg tror, at alle før kampen ville være glade for et point. Da vi spillede kampen, syntes jeg, at vi havde chancen for at score et mål mere og få de to point, men okay, vi er glade for det ene, sagde Zsolt Balogh til TV 2 SPORT efter kampen.

- Jeg så, at de var lidt overraskede over vores åbningsdefensiv. Vi havde ikke tid til at træne så meget, men det var virkelig godt arbejde, og med denne præstation tror jeg, at vi også har en chance i den næste kamp.

'Vi er ikke glade, men det skal vi være'

Den ungarske målmand Roland Mikler har svært ved at forklare, om han var skuffet eller glad for sejren. De havde nemlig flere muligheder for at sikre sejren.

- Normalt, når vi spiller uafgjort, er vi ikke glade, men mod Danmark, som næsten er på hjemmebane, bliver vi nødt til at være glade og tilfredse, fordi vi spillede en god kamp mod et af de bedste hold i verdenen.

I holdt Danmark nede på 24 mål. Det må I vel være tilfredse med?

- Ja, det er fantastisk. De kunne også have fået 25, hvis vi ikke var gode i defensiven, men de lavede mange fejl. Jeg følte, at vi spillede godt - også i defensiven. Vi havde en god taktisk defensiv fra start af. De var overraskede, siger Mikler.

I har stadig brug for et point for at gå videre?

- Det er derfor, vi ikke er så glade. Men dette ene point er ikke nul, så vi skal være glade, siger Mikler.

Du kan se kampen mellem Ungarn og Island på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 17.30.