EM håndbold

Ungarn lykkedes med én ting - det var modigt, siger eksperter

Ungarn overraskede stort, da de mandag aften spolerede den danske fest ved at spille 24-24 mod Nikolaj Jacobsens tropper.

En mindre genistreg.

Det var, hvad Ungarn leverede mod Danmark.

Der er nemlig én ting, som eksperterne er enige om efter Danmarks 24-24-kamp mod Ungarn. De er enige om, at Danmark havde det utrolig svært med Ungarns offensive forsvar.

- Det ungarske hold greb virkelig chancen med deres offensive forsvar, som slog den danske rytme fuldstændig i stykker og fremtvang ekstremt mange tekniske fejl hos Danmark, siger Lasse Kronborg.

Allerede i Danmarks første angreb kunne man se et ungarsk hold, der dækkede op i et 5-1-forsvar.

Og Lasse Kronborg, der har spillet for GOG i 11 sæsoner, er ikke alene i den analyse. Claus Møller Jakobsen, der er ekspert for TV 2 SPORT under slutrunden, står med den helt samme følelse efter kampen.

- Det var et modigt ungarsk hold, der tog et offensivt initiativ i forsvaret. De gik meget frem og spolerede det danske opspil fuldstændig, og de tog mere eller mindre Mikkel Hansen ud af den her kamp.

- Det var modigt af Ungarn, for hvis de havde valgt at blive tilbage i et 6-0-forsvar, og lade Danmark gøre det, de er gode til, så havde de ikke haft en chance, siger han efter kampen.

Et rystende nervøst dansk hold

Det var ikke blot en flot ungarsk præstation, der gjorde, at Danmark ikke vandt kampen.

Meget af skylden ligger nemlig også hos de danske spillere selv. Lasse Kronborg mener ikke, Danmark spiller med den normale selvtillid.

- Det virker nervøst, og det ligner et dansk hold, der ikke er i sync med hinanden. Det bliver for individuelt både i forsvaret og angrebet, og den kontrafase, som tidligere har været så frygtet, har ikke været til stede hos Danmark.

Lasse Kronborg bliver bakket op af Claus Møller Jakobsen, der er i chok efter den dansk præstation.

- Det var et rystende nervøst dansk landshold. Det chokerer mig, at de i den grad kan lade sig hyle ud af konceptet, fordi Ungarn står offensivt.

På trods af to dårlige danske præstationer, er EM dog ikke slut endnu.

Danmark kan stadig gå videre ved EM, men det kræver en islandsk sejr over Ungarn, mens Danmark også skal besejre Rusland. Dermed er EM-skæbnen ude af danske hænder.