- Alt er dårligt ved det her, siger ekstremt skuffet Gudmundsson

Islands nederlag til Ungarn kan få store konsekvenser for deres chance for såvel EM som OL.

Islands nederlag sendte endegyldigt Danmark ud af EM-slutrunden, og selvom Gudmundur Gudmundssons tropper allerede inden kampen havde sikret sig en plads i mellemrunden, kan nederlaget koste dyrt.

Ungarn tager nemlig to point med sig i mellemrunden, mens Island står med et rundt nul og er dårligst indbyrdes af de to nationer.

Havde Island fået Danmark med videre, havde de haft to point, og så havde de haft én rival mindre at kæmpe med i forhold til en plads i OL-kvalifikationen. Danmark er nemlig allerede klar til OL på grund af VM-guldet sidste år.

- For os er det megadårligt. Vi får Ungarn med i puljen, og Ungarn kæmper om OL-kvalifikationspladser. Alt er dårligt ved det her. Vores klare målsætning var at gøre alt for at vinde kampen. Det lykkedes ikke, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Syv hold kæmper om to pladser

Han førte Danmark til OL-guld i 2016, men nu er det langt fra sikkert, at Island overhovedet får chancen for at kvalificere sig.

Den kommende europamester får en direkte billet til legene i Tokyo, mens to andre hold får en plads i kvalifikationen til OL.

Flere af de tilbageværende nationer ved EM er allerede sikret en plads i kvalifikationen, hvorfor Island nu skal kæmpe med Ungarn, Slovenien, Portugal, Østrig, Tjekkiet og Hviderusland om to pladser.

De to bedst placerede af disse får plads i OL-kvalifikationen.

Kollapsede de sidste 20 minutter

Island spillede en rigtig fin første halvleg og førte med 12-9 ved pausen. I anden halvleg kollapsede de dog og fik kun scoret seks mål i nederlaget på 24-18.

- Vi kommer okay ind i anden halvleg, men begynder at brænde klare chancer. Det giver dem blod på tanden, at de får en mulighed på grund af vores fejl. Der kommer en dårlig periode, hvor vi spiller en meget dårlig periode i angrebet og giver dem bolden, hvor de kan køre kontra på os, siger Gudmundsson.

Stjernespilleren Zsolt Balogh kom på banen i anden halvleg og fandt den bomstærke stregspiller Bence Banhidi flere gange. Island fik aldrig løst problemet.

- Han fik alt for mange indspil. Det var planlagt at passe på det, men det gjorde vi ikke. Derfor taber vi. Vi spiller meget dårligt de sidste 20 minutter, siger Gudmundsson.

- Jeg er meget, meget skuffet. Vi har gjort alt i kampen, og jeg spillede med mit bedste hold så lang tid som muligt. Det handler om to point til mellemrunden.

I mellemrunden skal Ungarn og Island møde Norge, Slovenien, Sverige og Portugal. De to førstnævnte har to point med videre, de andre nul.