EM håndbold

Disse nationer venter i mellemrunden, hvis Danmark går videre

Slovenien, Norge, Sverige og Portugal bliver de fire modstandere i mellemrunden, hvis Danmark avancerer. TV 2 SPORT

Hvis Danmark avancerer til mellemrunden venter fire nationer, og dem kan du blive klogere på her.

Flere ting skal gå Danmarks vej, hvis en plads i mellemrunden ved EM skal blive en realitet.

Men sker det, at Danmark får kæmpet sig videre til den sjove runde, så ligger det allerede fast, hvem de eventuelle modstandere bliver.

Alle grupper udover den, som Danmark deltager i, blev nemlig færdigspillet tirsdag aften, hvor de fleste brikker faldt på plads. Og det er nu en kendsgerning, at der kan vente et par skandinaviske brag.

Danmarks gruppe E bliver nemlig parret med gruppe D og F, hvor henholdsvis Norge og Portugal samt Slovenien og Sverige har spillet sig videre.

Norge

Torbjørn Bergerud og Sander Sagosen.

Det norske landshold gjorde rent bord hjemme i Trondheim, hvor de imponerede stort i samtlige tre kampe.

Nordmændene indledte med en sejr over Bosnien-Hercegovina, inden de gav Frankrig dødsstødet søndag aften.

I gruppespillets sidste kamp besejrede de Portugal, hvorfor nordmændene tager to point med over i mellemrunden.

Lyn-analyse

- Danmark mod Norge er jo en klassiker efterhånden forstået på den måde, at det er to hold, der spiller meget ens. Det er med højt tempo og i et 6-0-forsvar. Danmark skal forsøge at holde godt fast i bolden, som de lykkedes med i VM-finalen og i Golden League, og så har Danmark en god chance.

Portugal

Portugal fejrer sejren over Frankrig.

Slutrundens helt store overraskelse er unægteligt Portugal.

Spillerne fra Den Iberiske Halvø tog EM med storm, da de besejrede Frankrig i åbningskampen.

De fulgte op med en solid sejr over Bosnien-Hercegovina, hvilket betød, at pladsen i mellemrunden allerede var i hus inden sidste gruppekamp mod Norge.

Nordmændene stoppede som bekendt Portugals sejrsstime, og derfor kommer portugiserne ind i mellemrunden uden point.

Lyn-analyse

- Portugal er en lidt mere udefinerbar størrelse. Det er ikke et hold, som Danmark har mødt særlig mange gange. Og slet ikke for nyligt. Det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig, da Portugal har de lidt samme evner som de hold, der har slået Danmark i det indledende gruppespil. Det er et offensivt forsvar, så Danmark skal komme med den fysisk, som Portugal ikke har.

Slovenien

Slovenien er blandt de bedste hold rent defensivt ved slutrunden.

Det overrasker måske en hel del folk, at det er Slovenien, der kommer ud af gruppen på førstepladsen.

De indledte slutrunden med en smal sejr over Polen, men fulgte efterfølgende op med flot tomålssejr over værtsnationen Sverige.

De lukkede derefter gruppen med at besejre Andy Schmid og Schweiz og kan derfor glæde sig over at have to point med over i mellemrunden.

Lyn-analyse

- Slovenien har stået godt i forsvaret. Det er jo et hold, der traditionelt har passet godt til Danmark. De danske spillere har tidligere haft ret nemt ved at skabe chancer mod Slovenien, som nok lige mangler den der topmålmand, for at de kan konkurrere for alvor i slutningen af turneringen. Men Slovenien har gjort det godt.

Sverige

Den svenske målmandsduo er blandt verdens bedste.

Sverige er videre, men det har ikke været problemfrit. På flere fronter. Spillet har haltet, mens skaderne er haglet ind.

Ikke desto mindre startede de godt ud med en storsejr over et uoplagt Schweiz-mandskab, inden svenskerne løb ind i den slovenske betondefensiv.

Mandag aften bekræftede de så deres mellemrunde-plads mod Polen, der dog også formåede at presse de svenske profiler.

Nederlaget til Slovenien betyder, at Sverige er videre uden point.

Lyn-analyse

- Sverige er et rigtig dygtigt forsvarshold med en vanvittig dygtig målmandsduo nede fra Rhein-Neckar Löwen i Palicka og Appelgren. Til gengæld er de til at have med at gøre i den anden ende at banen. I den kamp vil det handle om, at Danmark får skytterne i gang, da Sverige dækker relativt defensivt.

Følg skæbnekampene på TV 2

Hvis Danmark går videre, bliver det sammen med Island.

Det kræver, at Island slår Ungarn, mens Danmark besejrer Rusland. Bliver det udfaldet, så vil Island tage to point med over i mellemrunden, men Danmark vil tage nul point med videre.

Svaret på, om Danmark går videre, kommer onsdag aften. Her spiller Island klokken 18.15, mens Danmark spiller klokken 20.30. Begge kampe kan ses på TV 2.