EM håndbold

Gudmundsson vil gøre alt for at få Danmark med videre ved EM

Island skal slå Ungarn for at holde liv til Danmarks EM, men kampen får også stor betydning for dem selv.

Se Ungarn-Island på TV 2 og TV 2 PLAY

Island er allerede sikker på en plads i mellemrunden ved EM, men en sejr over Ungarn i onsdagens kamp klokken 18.15 giver dem også to vitale point med videre.

Samtidig er Danmarks chance for at komme med Island i mellemrunden afhængig af, at Island vinder. Alt andet gør nemlig danskernes kamp klokken 20.30 mod Rusland ubetydelig.

- Vi ser sådan på det, at vi starter på mellemrunden med kampen mod Ungarn. Det er sådan, det er, siger Islands landstræner, Gudmundur Gudmundsson, til TV 2 SPORT.

- Vi er kvalificeret, men det handler om to point, som vi selvfølgelig meget gerne vil have med i mellemrunden. Vi går uden tvivl efter to point med alt, vi har.

Får Island Danmark med, vil de også have den fordel at være bedre i det indbyrdes regnskab end Danmark, som ved pointlighed i mellemrunden selvfølgelig vil være til deres fordel.

Gudmundsson understreger også, at Danmark har et fantastisk hold. Island vil nemlig også kunne nyde gavn af, at Danmark eventuelt slår rivaler i mellemrunden som Norge, Slovenien og Sverige.

Island sparede spillere

Island sikrede sig en plads i mellemrunden, da de mandag ydmygede den tidligere håndboldstormagt Rusland med 34-23, samtidig med at Danmark og Ungarn spillede uafgjort.

Taber Island til Ungarn, får de ingen point med videre, mens uafgjort sender både Ungarn og Island i mellemrunden med ét point hver.

Men mandagens ydmygelse af Rusland kan vise sig at få stor betydning.

- Jeg fik hvilet nogle af mine nøglespillere. Det var jo også for at få dem friske ind til kampen mod Ungarn.

Islands største stjernespiller, Aron Palmarsson fra FC Barcelona, spillede godt 42 minutter i Rusland-kampen, hvor han i øvrigt slet ikke kom på måltavlen.

Det gjorde Palmarsson til gengæld i sejren over Danmark, hvor han scorede ti mål.

Skrækkelige ungarske minder

Nu lyder det hele måske relativt rosenrødt, men Gudmundur Gudmundsson har rigtig, rigtig dårlige minder med Ungarn.

- Jeg har ikke gode erfaringer med Ungarn, kan man sige, slår han fast.

Ved OL i 2012, hvor han også var landstræner for Island, stormede holdet igennem det indledende gruppespil med maksimumpoint efter sejre over blandt andre Frankrig og Sverige.

Men kvartfinalen blev endestation efter et overraskende og dramatisk nederlag til Ungarn efter to gange forlænget spilletid.

Ved VM i 2017 var den gal igen. Her var han og Danmark stormet igennem gruppespillet med fem sejre i fem kampe og mødte Ungarn i ottendedelsfinalen. Her blev det til et 27-25-nederlag, og kampen blev Gudmundssons sidste som dansk landstræner.

Derfor er han mere end forberedt på, hvad der venter onsdag aften.

- Det er en meget svær modstander. Mod Danmark spillede de med et meget offensivt forsvar. Det kan vi regne med, siger Gudmundsson til TV 2 SPORT.

- Vi har set, at danskerne havde store problemer i angrebsspillet. Jeg synes, Danmarks forsvarsspil var helt ok, men de havde det svært i angrebet. Vi kan havne i den samme situation, hvis vi ikke forbereder os godt nok.

Begge kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.