Landin løser dansk problem: - Han har specielle kompetencer

Magnus Landin er blevet skiftet ind i den danske trup til kampen mod Rusland, og han løser et stort problem, mener Bent Nyegaard.

Du kan se Danmarks kamp mod Rusland med optakt fra klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Der er forstærkning på vej til det danske håndboldlandshold i den sidste EM-gruppekamp mod Rusland.

Magnus Landin er kommet sig over en fodskade og er blevet indskrevet i truppen til kampen, som Danmark er pisket til at vinde.

De danske muligheder for sejr er nu blevet større efter indskiftningen af Landin, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Magnus Landin har den specielle kompetence, at han udover at spille venstre fløj også kan dække venstre back i forsvaret. Det giver Nikolaj Jacobsen muligheden for at have for eksempel Mikkel Hansen på banen i kontrafasen. Dermed bliver den fase af spillet optimeret med de hurtige opløb, som lå i ruiner i kampen mod Ungarn, siger Bent Nyegaard.

- Der er rigtig, rigtig meget godt ved at få Magnus Landin ind igen. Men man skal lige huske, at han har haft en lang periode, hvor han ikke har spillet særlig meget håndbold.

Giver landstræner ny mulighed

Magnus Landin har døjet med en fodskade siden Golden League-kampen mod Norge 4. januar, hvor han stødte sin tå ind i Henrik Møllgaards fod. Han har ikke spillet kampe siden den.

Nu lyder meldingen på, at han er klar og vil indtage fløjpladsen, som Henrik Møllgaard blandt andet har vikarieret på.

- På landsholdet har Landin faktisk altid præsteret rigtig godt, og han kommer ind og løser nogle af de problematikker forsvarssmæssigt. Det betyder, at der ikke skal eksperimenteres så meget. Han har kompetencerne, evnen og klassen til både at dække venstre back-positionen og spille fløj.

- Det er godt at have folk, der kan det, og det er godt nyt for Danmark. Det vil give Nikolaj Jacobsen en mulighed mere, og det er noget, som landstræneren har ledt efter længe, siger Nyegaard.

Jacobsen har savnet Landin

Landstræneren har ikke lagt skjul på, at Landin har været en meget savnet spiller i Danmarks første to landskampe.

- Jeg savner Magnus vanvittigt meget. I kan også se, at der er nogle opstillinger, jeg ikke kan spille, fordi Magnus ikke er der, sagde Nikolaj Jacobsen efter kampen mod Ungarn mandag.

Landin kommer ind i stedet for Lasse Andersson. Det betyder, at Lasse Svan, Jacob Holm og Lasse Andersson er oversiddere i den sidste gruppekamp.

Danmarks skæbne kan allerede være afgjort, inden de selv går på banen på onsdag. Island og Ungarn spiller nemlig 18.15, imens Danmark og Rusland først går på banen klokken 20.30.

Hvis Island ikke vinder, er Danmark ude.