EM håndbold

Landstræneren vil ikke bruge ordet fiasko

Danmark vandt kampen over Rusland, som på grund af Ungarns sejr tidligere på dagen var uden betydning.

Danmarks EM-slutrunde anno 2020 kom kun til at vare fem dage.

Allerede inden aftenens sidste gruppekamp mod Rusland var Danmarks skæbne beseglet, da Ungarn vandt med seks mål over Island. Det resultat betød, at Danmark ikke kunne nå videre til mellemrunden.

- Det var en lang kamp. Med det udgangspunkt er det svært. Det var en kæmpe skuffelse at vide, vi var ude. Men vi ville ind og slutte ordentligt af, og jeg synes, drengene starter fint ud. Så laver vi en hulens masse fejl, men får vendt billedet i anden halvleg og kommer ind og viser en god indstilling til tingene, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Er det en fiasko for jer?

- Jeg gider ikke bruge sådan nogle ord, siger landstræneren.

Det gider TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen derimod. Han "mener ikke, der er nogen tvivl om, Danmark har leveret en fiasko".

- Danmark har i to kampe på ingen måder ramt niveau. Der er ikke rigtig noget, der har hængt sammen angrebsmæssigt på nær første halvleg mod Island, hvor det så godt ud. Der var der så ikke noget forsvar eller nogen redninger.

- På intet tidspunkt har Danmark fundet fodfæste ved den her slutrunde, og så ser vi, at niveauet i toppen af international håndbold er så godt og bredt, at det ikke er nok, når Danmark ikke spiller på toppen. Så taber man til lavere rangerende hold, siger TV 2 SPORTs ekspert Claus Møller Jakobsen.

'Ingen skal have ondt af os'

For Henrik Møllgaard betød afskedssejren "ikke meget".

- Det havde selvfølgelig været trist at levere endnu en lortekamp med et dårligt resultat, så vi ville trods alt gerne ud og bevare lidt af selvforståelsen og selvrespekten, siger Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Det var nu, turneringen skulle i gang, og vi er ikke en del af det. Det var nemt at se, at vi var skuffede. Men ingen skal have ondt af os. Vi har bragt os selv i den situation.

Danmark slog Rusland med 31-28 og slutter dermed på tre point. Ungarn og Island sluttede på henholdsvis fem og fire point i gruppe E.

Nyt format ramte Danmark

Kun 2 hold går videre fra hver af de 6 indledende grupper i det nye EM-format, hvor 24 nationer er med. Før var 16 hold med, og her gik 3 hold videre fra hver gruppe.

Dermed blev nederlaget til Island i åbningskampen og uafgjort mod Ungarn i kamp to fatalt for Danmarks EM-chancer.

- Vi har tabt én håndboldkamp med ét mål. Med den nye struktur er det os, der bliver utroligt hårdt ramt, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Men vi har heller ikke præsteret på det niveau, vi ville. Vi har haft en del ting at slås med, og det gør nok, når alt bliver lagt sammen, at man står og har tabt én håndboldkamp med ét mål, og så er man ude.

Landstræneren har skullet tage stilling til flere skader i optakten og under VM.

Danmark kom til EM som forsvarende verdensmester, og i optaktsstævnet Golden League slog håndboldherrerne både Frankrig og Norge.

VM-guldet for et år siden har dog sikret Danmark en plads ved OL til sommer. Noget, som flere nationer i de kommende dage kæmper om.