EM håndbold

Norske spillere sure på modstander efter ’syge’ tacklinger

De portugisiske spillere gik hårdt til værks mod nordmændene – også for hårdt, mener flere af de norske spillere.

Portugal har været en af de store overraskelser i EM-turneringen indtil videre, men tirsdag aften måtte de kæmpe hårdt mod Norge.

I flere situationer gik de fysiske portugisere lige til stregen – og endda lidt over, mener flere norske spillere.

Halvvejs i første halvleg var Norge i angreb. I forsvaret kom Diogo Branquinho ind fra siden på den norske bagspiller Magnus Abelvik Rød, der hang i luften og tacklede ham i gulvet. Branquinho landede efterfølgende ovenpå nordmanden.

Flensburg-Handewitt-spilleren fik slået luften ud af sig og blev liggende stille på gulvet i et stykke tid. Imens stormede holdkammeraterne hen for at tilse ham.

- Det var en hård aften på jobbet. Vi spiller sådan i Flensburg og har mange dueller, så det er bare at rejse sig op igen og arbejde videre. Jeg følte, at jeg landede lige på ryggen, og så landede han ovenpå mig, og jeg mistede luften, siger han til norske Dagbladet.

De er fysiske, så jeg er ikke overrasket over, at der kommer syge tacklinger

Gøran Johannessen om portugiserne

'Det var over stregen'

Den norske skytte tog tacklingen fint, men det gjorde flere af de norske holdkammerater ikke.

Petter Øverby var den første, som løb hen til Abelvik Rød, og han var mildest talt ikke tilfreds med portugisernes hårdhed.

- Jeg reagerede først og fremmest, fordi jeg syntes, at det så farligt ud. Han har været ramt af skader i sin karriere, og vi har brug for ham. Vi kan ikke have spillere, der hopper ind som kamikaze-mænd fra siden af. Der må han sige fra, siger Øverby.

- Den på Magnus og den på Harald (Reinkind, red.) i anden halvleg er til orange. Der er det tydeligt, der kommer en arm bagfra. Jeg har ikke set gengivelserne, så jeg kan ikke sige det 100 procent, men det så ud som om, at det var over stregen.

Syge tacklinger

Abelvik Røds holdkammerat i Flensburg, Gøran Johannessen, er enig med Øverby. Disse tacklinger hører ikke hjemme i håndbold.

- Det var et meget aggressivt forsvar, og de er fysiske, så jeg er ikke overrasket over, at der kommer syge tacklinger, siger Johannessen.

Spillerne reagerede voldsomt på situationen med Abelvik Rød, da bagspilleren har kæmpet med skader lige op til EM.

Han havde store hofteproblemer i december, og Flensburg-Handewitt så helst ikke, at han deltog ved EM. Men da skaden ikke kunne blive værre af at spille, ville han deltage ved EM, hvor Norge har hjemmebane.

Sejren til Norge i den sidste gruppekamp sikrede, at de er i mellemrunden med to point. De har endnu ikke tabt ved EM.