EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Smart træk af landstræneren i en svær kamp

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne.

Danmark er ude af EM, selvom det onsdag aften blev til en sejr på 31-28 over Rusland. Bent Nyegaard sætter ord på de danske præstationer.

- Det var en svær kamp for det danske landshold. Og de første 30 minutter bekræftede, at det var en svær kamp – for danskerne spillede usikkert og med uhyre mange fejl. Og frem for alt med Mikkel Hansen og Rasmus Lauge langt fra deres topniveau. Derfor er det også overraskende for mig, at der ikke var andre, der blev bragt i spil.

- Når det er sagt, så glæder jeg mig over anden halvleg, og at de via syv mod seks-spillet tager initiativet tilbage i kampen. Og der var ikke tvivl om, hvor sejren ville gå hen i løbet af anden halvleg. Især fordi Mikkel Hansen spillede en stor anden halvleg. Og så synes jeg, at den gennemgående figur i det her, det er Niklas Landin. Han viste vejen og var en glimrende anfører, siger Bent Nyegaard.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Jannick Green (Magdeburg): UB

Var ikke på banen.

Niklas Landin (Kiel): 5 – KAMPENS SPILLER

Har en redningsprocent på 31 og i alt 11 redninger. Han er den stabiliserende faktor hele vejen igennem. Han tog vigtige bolde i første halvleg, så det ikke gik helt galt. Han kan sagtens være sin indsats bekendt, og han er som anfører mentalt i stand til at koncentrere sig fuldt om opgaven.

Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen): 2

Scorer et enkelt mål - i et tomt mål. Han fik kun få spilminutter, hvor han virkede usikker hele vejen. Nåede aldrig at komme ind i den her kamp for alvor.

Henrik Møllgaard (Aalborg): 4

Møllgaard spiller i dag i en lidt uvant forsvarsposition som 3’er (hvor han normalt spiller 4’er). Det skal han lige vænne sig til. Jeg synes dog, han kan være sin indsats bekendt. Han fightede godt, og han havde den autoritet, der skulle til. Det var svært for ham, for især i starten af kampen havde de ikke styr på hverken det russiske stregspil eller skytter. Igen en fin indsats af Møllgaard.

Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen): 3

Spiller første halvleg, og Mads Mensah gør ikke det store væsen af sig. Det var en første halvleg, hvor ikke meget fungerede for landsholdet. Han spiller højre back og playmaker, og der kan han ikke rigtig få tingene til at falde i hak. Men der er altid en god fight fra ham, og det fik vi også i dag, selvom der mangler kvalitet.

Rasmus Lauge (Vészprem): 3

Det var en rigtig, rigtig dårlig Lauge i første halvleg. Der faldt han sammen med holdet. Og så kom han også mere til sin ret via seks mod syv-spillet i anden halvleg, men det er tydeligt, at han er langt fra sit topniveau. Han har været skadet, og det betyder noget. Især har hans tekniske niveau været sløjt. Spillede sig op i anden halvleg med fire mål på fire chancer.

Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain): 4

Det var igen nat og dag med Mikkel Hansen. I første halvleg var han ikke sig selv,. Ukendelig. Skudmæssigt ikke på toppen. Med flere fejl. Men han retter det hele op i anden halvleg og spiller en super anden halvleg, gjorde hvad der passede ham og dirigerede det danske spil. Har otte assist og scorer syv mål på ni chancer. Der er han en suveræn dirigent i det danske syv mod seks-spil.

Der er plads til flotte detaljer på trods af den ringe betydning kampen mod Rusland har. Video: Magnus Stig Christensen

Michael Damgaard (Magdeburg): 3

Ikke nogen stor kamp af Michael Damgaard. Han laver tre mål på fire chancer, men tager mange forkerte beslutninger og ender i mange bøvlede situationer. Det var ikke den Michael Damgaard, vi kender. Har dog tre assist, så det er ikke sådan helt tovligt. Men jeg forventer mere af ham; at han spiller på et teknisk højere niveau.

Magnus Bramming (TTH): UB

Var ikke på banen

Morten Olsen (TSV Hannover-Burgdorf): UB

Var ikke på banen

Hans Lindberg (Füchse Berlin): 3

Han spiller 22 minutter, og det var op og ned hele vejen. Kunne ikke rigtig finde rytmen, bragede den ind i målmanden et par gange. Smed en aflevering direkte hen til en modstander. Laver fire mål på syv forsøg, men det blev aldrig hans kamp.

Skuffelsen er svær at gemme for de danske spillere, men Hans Lindberg forsøger alligevel at give publikum lidt at glæde sig over. Video: Magnus Stig Christensen

Johan Hansen (Bjerringbro-Silkeborg): 4

Spillede de 38 minutter, som Lindberg ikke spiller. Havde lidt det samme som Lindberg, store brændte chancer. Men har en god evne til at komme tilbage også med et par gode assist og fornuftige returløb.

Magnus Landin (THW Kiel): 4

Spillede hele kampen. I betragtning af, at han kom lige fra ikke at have spillet i lang tid, så klarede han sig rigtig udmærket. Vi havde savnet ham for at dække den venstre back. Så vi kunne løbe kontra. Men den så vi ikke helt, så det er ikke det, han får sin gode karakter på. Men han holder niveau i en svær første halvleg.

René Toft Hansen (Benfica): UB

Spillede ikke nok til at få en karakter.

Magnus Saugstrup (Aalborg): 3

Han fik i kraft af, at Danmark spiller syv mod seks, et kvarter i angrebet. Og er ikke med forsvarsmæssigt. I angrebet laver han et mål på to forsøg. Havde indimellem svært ved lige at finde den rigtige position, så Mikkel Hansen kunne ramme ham. Det drejer sig ikke om mange centimeter, men han skulle kæmpe for at komme helt i position.

Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt): 4

Fik til forskel fra i starten af EM hele kampen i midten af forsvaret sammen med Møllgaard. Og det, man får med ham, er fuld damp og fuld fight. Og sådan var det også i dag. Får en enkelt udvisning, fordi han går til stålet. Scorer tre mål på fem forsøg. Kommer indimellem på mellemhånd, og det udnytter russerne flere gange. Men jeg kan lide, hvad jeg ser med ham. Fordi han VIL det.

Nikolaj Jacobsen: 4

Det var en monstersvær kamp for landstræneren. Og han er ikke vant til at se sit hold lave 15 tekniske fejl. Og det ærgrer ham med garanti ud over alle grænser. Han forsøger at rette op med Kirkeløkke, men han var ikke mentalt klar til opgaven. Derfor tog han den fornuftige beslutning, at han gik i syv mod seks. Og det var løsningen. Det gav ro og overblik og frem for alt minimerede det store antal fejl. Så det var en god og klog beslutning. Jeg kender ikke skadesniveauerne, men det undrer mig, at Morten Olsen ikke kommer til fadet, når Rasmus Lauge har det svært. Han fik styr på det til slut, hvor det kunne have været gået grueligt galt. Det skal han have ros for. Så det var på den rigtige side af bestået.