'Absurd og helt på månen' at snakke fyring af Nikolaj Jacobsen, siger Nyegaard

Også DHF's sportschef freder landstræneren på trods af håndboldherrernes dårligste danske EM-resultat i 22 år.

Det er 'absurd' og 'helt på månen' at sætte spørgsmålstegn ved håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsens job på trods af Danmarks sensationelle EM-exit efter bare tre kampe.

Det mener TV 2 SPORT's mangeårige ekspertkommentator Bent Nyegaard, der er dybt uenig med de danske håndboldfans, der ovenpå den danske EM-fiasko argumenterer på sociale medier for en fyring af Nikolaj Jacobsen - og sammenligner situationen med fyringen af den nu tidligere damelandstræner Klavs Bruun Jørgensen, der mistede sit job efter damernes 9. plads ved VM.

- Hvis der er danske håndboldfans, der mener det, så er de på vej ud af en helt, helt forkert tangent, fastslår Bent Nyegaard og understreger, at Nikolaj Jacobsen og landsholdet for under et år siden leverede 'et af de største resultater i nyere tid', da de blev verdensmestre.

Kritik - ikke ragnarok

- Det, der er sket her i Malmø, er selvfølgelig Nikolaj Jacobsens og spillernes ansvar - og Nikolaj Jakobsen har hovedansvaret - men at begynde at spekulere i at fyre den danske landstræner, efter Danmark har tabt én kamp med ét mål ved et mesterskab med en ny turneringsstruktur, er absurd og helt på månen, mener den tidligere mangeårige ligatræner.

Danmark blev kun nummer tre i sin indledende EM-gruppe med tre point efter et étmålsnederlag til Island, uafgjort mod Ungarn og en tremålssejr over Rusland. Havde Danmark scoret bare ét mål mere mod Ungarn, ville de danske spillere lige nu være i gang med at forberede sig til mellemrunden - og have de maksimalt mulige to point med videre.

Så marginalt har det været for Danmark, understreger Bent Nyegaard.

- Selvfølgelig er det en kæmpe skuffelse, og jeg bruger også gerne ordet 'fiasko', for sådan er sportens verden. Det danske spil har ikke fungeret, og du kan sagtens - det har jeg også gjort i kommenteringen - sætte spørgsmålstegn ved nogle dispositioner undervejs. Men det er jo ikke det samme som, at vi skal gå i ragnarok og fyre den danske landstræner ovenpå det her. Slet ikke, fastslår Nyegaard.

Fuld opbakning fra forbundet

Han mener også, at de mange skader i optakten har gjort betingelserne sværere for det danske landshold.

- Jeg prøver ikke at tage noget væk fra ansvarsdelen, men der har været så mange skadesproblematikker med Niklas Landin, Lasse Svan, Rasmus Lauge og Magnus Landin - for nu bare at tage fire af de spillere, der begyndte inde i VM-finalen for 350 dage siden - og selvfølgelig har det haft en betydning.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Nikolaj Jacobsen stadig så ubetinget er den rigtige leder for det her mandskab, selvom det er gået galt til det her EM, siger Bent Nyegaard.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, understregede også umiddelbart efter onsdagens exit, at der er fuld opbakning fra forbundet til Nikolaj Jacobsen.

- Det er på grænsen til useriøst (at snakke om at udskifte Nikolaj Jacobsen, red.). Det er klassisk i en sport, at resultaterne fylder meget, og det anerkender jeg også fuldt ud. Men Nikolaj er jo ikke blevet dårligere end den guldtræner, vi alle hyldede for et år siden efter et mesterskab på dansk grund, siger Henriksen til TV 2.

Det er svært at sammenligne EM-resultater over tid, da turneringsformatet har ændret sig over årene - og slutrunden samtidig denne gang for første gang er med 24 deltagende hold. I 1998 - for 22 år siden - formåede Danmark ikke at kvalificere sig til EM, men siden har Danmark deltaget hver gang og vundet flere kampe end det ene, som håndboldherrerne vandt ved dette EM.