EM håndbold

At se Lauge ramt mentalt gjorde ondt på ekspert

Rasmus Lauge fortæller, at han både har været fysisk og mentalt ramt på grund af sin præstation under EM.

Fem tekniske fejl og fem tabte bolde.

Rasmus Lauges officielle statistikker for de tre kampe ved EM er slående og meget visende for, hvordan den danske stjerne selv vurderer sin indsats i de tre kampe, der blev Danmarks eneste ved slutrunden.

- Det er ikke en særlig god karakter, desværre. Men der er ikke så meget lige nu, som hverken jeg eller vi kan gøre noget ved. Som jeg har sagt før, så smerter det i hjertet, at vi ikke var dygtige nok ved denne slutrunde, sagde Rasmus Lauge til TV 2 SPORT efter kampen mod Rusland.

Rasmus Lauge er ikke den eneste, der har haft ondt og ærgret sig over den danske indsats. TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen føler med Rasmus Lauge, og eksperten har tydeligt set, at det ikke har fungeret.

- Jeg har den dybeste respekt for Rasmus Lauge. Han bærer holdet frem, og det viser han gang på gang. Men når man er så langt fra at ramme timing og kommer skævt ind i turneringen med en fiberskade i læggen, gør det ondt på mig at se en klassespiller i den forfatning på banen, som jeg så Rasmus Lauge.

- Jeg har aldrig set Rasmus Lauge i hele hans landsholdskarriere lave så mange angrebsfejl, som han har lavet i denne turnering, siger Claus Møller Jakobsen.

Har spillet alt for meget

Det var især i kampen mod Ungarn, hvor eksperten kunne se, at tingene ikke kørte for Lauge. Ifølge de officielle statistikker lavede Lauge tre tekniske fejl og mistede bolden én gang i den kamp.

Jeg kan ikke se, at jeg har kunnet gøre det anderledes i de opstillinger, jeg har til rådighed

Nikolaj Jacobsen om spilletid til Rasmus Lauge

Han forblev dog på banen, hvilket tegner et generelt billede af problemer i de tre kampe, mener Claus Møller Jakobsen.

- Han har spillet alt i for meget i forhold til, hvad han kunne bidrage med. Både i forhold til lægskaden, men også med den mentale tilstand, han kom ind i turneringen med, siger han.

Rasmus Lauge kan også selv godt se, at han fik lang snor af Nikolaj Jacobsen.

Kan du nikke genkendende til, at du måske har spillet lidt for meget?

- Helt sikkert. Det er jo altid en sjov udfordring på et hold generelt, når de bærende kræfter ikke leverer det, de skal. Så er det en eller anden balancegang. Selvfølgelig med den mængde fejl, jeg desværre får lavet. Specielt i Ungarn-kampen skulle der måske have været taget andre beslutninger, siger Lauge.

- Det handler så om den tiltro, man får i den position, som jeg nu har. Jeg kan sige stensikkert, at det gør mest ondt på mig personligt. Det gør ondt, at jeg ikke har været dygtig nok til at kunne hjælpe mit hold frem mod sejr.

Landstræner havde ikke andre muligheder

Den danske landstræner kan efterfølgende godt sætte sig ind i ekspertens tankegang, men i situationen mente Nikolaj Jacobsen, at han ikke havde mange andre muligheder end at lade Lauge spille.

- I dag (onsdag mod Rusland, red.) spiller Rasmus jo ikke sin bedste første halvleg, og der kommer han også ud. I anden halvleg synes jeg egentlig, at han løser tingene rigtig fint på højre back og får lagt nogle fine bolde ud, siger Jacobsen.

- Men når jeg ikke har Magnus Landin til stede, kan jeg ikke nå at skifte tre mand. Jeg er udmærket klar over, at Rasmus måske har spillet lidt for meget i forhold til, at han har været ude op til. Men jeg kan ikke se, at jeg har kunnet gøre det anderledes i de opstillinger, jeg har til rådighed.

Claus Møller Jacobsen fremhæver blandt andet Lasse Andersson og Henrik Møllgaard som nogle, der kunne have løst tingene. Men det kan eksperten sagtens sige, mener landstræneren.

- Jeg er nødt til at kigge på balancen på holdet. Det er så nemt at sige, at nu skal den ene eller den anden bare ind. Jeg tager ansvaret for, at vi ikke er gået videre. Men at skulle bruge Lasse Andersson offensivt i en kamp mod Ungarn, hvor de stod på midten af banen, der mener jeg, at jeg har andre, der kan varetage de opgaver.

Rasmus Lauge har spillet 2 timer, 16 minutter og 25 sekunder i turneringen, hvilket er næstmest af alle de danske spillere. Hans Lindberg har spillet 1 minut og 9 sekunder mere.

Rasmus Lauge var ophidset over især to kendelser i kampen mod Island. Video: Bo Bentsen