EM håndbold

Holm havde ’presset’ EM - ekspert skuffet over hans manglende indflydelse

Jacob Holm fik ikke et eneste minut på banen under EM. Eksperter er enige om, at Holms kompetencer kunne have været brugbart.

EM 2020 blev ikke det helt store gennembrud for slutrundedebutanten Jacob Holm.

Det skyldes dog ikke, at han ikke greb chancen. Tværtimod. Han fik den slet ikke.

Den 24-årige Bundesliga-spiller fik ikke et eneste sekunds spilletid ved EM, hvor han blev skiftet ud af truppen allerede efter den første kamp mod Island.

- Jeg har jo ikke været en del af truppen de sidste to kampe, så det har selvfølgelig været en presset oplevelse. Jeg ved ikke, om jeg havde forventet mere spilletid, men jeg havde da håbet på det, siger Holm til TV 2 SPORT.

Og hovedpersonen selv er ikke den eneste, der ærgrer sig over den manglende spilletid.

Eksperterne er enige

TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson efterlyser mere indflydelse til Berlin-spilleren, der udmærkede sig flot ved Golden League.

- Jeg synes faktisk ikke, det var klogt, at han fik så lidt indflydelse.

- Jeg var nervøs inden Golden League på grund af skaderne, men da vi så det danske hold med Jacob Holm spille nede i Frankrig, hvor de virkelig var godt spillende med tempo, fart og vunde mand-mand-dueller, der blev jeg rolig. Så jeg er da lidt skuffet over, at Jacob Holm ikke så banen mere, end han gjorde under EM.

Jacob Holm storspillede da også i Golden League, hvor han mod Frankrig var stærkt medvirkende til den danske sejr.

Mand-mand-spillet er Holms helt store styrke. Og den manglede Danmark i den grad mod Ungarn ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Jacob Holm har uomtvisteligt sin spidskompetence i duelspillet. Han er en af de allerhurtigste på fødderne, som er at finde på den internationale scene.

- Jeg er med på, at vi står her på bagkant. Havde Nikolaj Jacobsen nu haft krystalkuglen og kunne se, at Ungarn ville dække i et 4-2-forsvar, så havde han jo ikke skiftet Jacob Holm ud. Den havde han ikke set komme, for det havde været guld værd at have Jacob Holm mod det forsvar.

’En hulens masse sult’

Jacob Holm var desuden den eneste af de tre debutanter, der slet ikke kom på banen. Magnus Saugstrup fik 85 minutter, mens Magnus Bramming fik 70.

Men en anden spiller, der ikke rigtig fik chancen, var Lasse Andersson. Han noterede sig for blot 16 minutter under slutrunden.

Og han blev – ligesom Jacob Holm – skiftet ud af truppen undervejs. Mod Rusland var han nemlig ikke blandt de 16 spillere i truppen, da Magnus Landin blev foretrukket.

- Jeg har jo ikke spillet særlig meget i turneringen, og hvis Magnus skulle ind, var der jo en, der skulle ud. Så jeg havde godt regnet mig frem til, jeg var jeg en af mulighederne. Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet, men der er kun 16, der kan spille, og det er jo op til træneren at vælge de 16 spillere. Så det er jo, som det er, siger Lasse Andersson til TV 2 SPORT.

Profiler som Rasmus Lauge, Mikkel Hansen og Mads Mensah har masser af erfaring. Kvaliteter, der blev foretrukket hos landstræneren under slutrunden.

De lidt mindre rutinerede spillere har dog noget helt andet at byde på. Og det savnede Claus Møller Jakobsen under slutrunden.

- Der var alternativer i truppen, der kommer med en hulens masse sult og er stolte over at være her, og som bare vil ind og bevise sig. Så det er da helt sikkert ærgerligt, at de kompetencer ikke kom ind på holdet, siger han med henvisning til blandt andet Jacob Holm og Lasse Andersson.