EM håndbold

Landstræner siger op efter nederlag til Danmark

Det russiske håndboldforbund skal på jagt efter en ny træner til at lede herrelandsholdet.

Eduard Koksharov stopper som træner for det russiske herrelandshold i håndbold.

Beslutningen kommer på baggrund af onsdagens sidste gruppekamp ved EM, hvor Rusland tabte 31-28 til Danmark. Dermed forlod nationen turneringen med tre nederlag i tre kampe og en målscore på -15.

- Jeg kan ikke blive i spidsen for holdet, for jeg fuldførte ikke min opgave, selvom jeg af hele mit hjerte gerne vil rette op på situationen. Jeg ønsker holdet store sejre i fremtiden, og jeg er sikker på, de nok skal komme.

- Tak til hele ledelsen i FGR (det russiske håndboldforbund, red.) for at give mig chancen og midlerne til at udføre arbejdet, siger Koksharov til forbundets hjemmeside.

Den russiske træner overtog holdet i sommeren 2017. Han kvalificerede holdet til VM i 2019, hvor det blev til en 14. plads, og til det igangværende EM, hvor de sluttede som nummer 22.

- Det russiske landshold præsterede åbenlyst ikke godt ved EM, så trænerens beslutning er forståelig. Jeg vil gerne takke Eduard for sit mod til at indrømme sine fejl og de kræfter, han har lagt i holdet, siger præsidenten i det russiske håndboldforbund, Sergey Shishkaryov.

Udover Danmark var Rusland også i gruppe med Island og Ungarn. De to sidstnævnte lande gik videre til mellemrunden.