EM håndbold

Midt under EM: Fire svenske stjerner afsløret i krobesøg

Sverige har haft kampfrie dage både onsdag og torsdag under EM-slutrunden. Fire spillere udnyttede det til en aften ude, men de har nu undskyldt.

Fire svenske EM-spillere stod torsdag skoleret foran resten af truppen og landsholdets ledelse, efter de onsdag aften var ude for at hygge sig med alkohol uden landstrænerens viden.

Det kunne svenske Sportbladet afsløre som de første. Siden bekræftede det svenske håndboldforbund på sin hjemmeside, at det drejer sig om anføreren Jim Gottfridsson samt de store stjerner Andreas Nilsson, Lukas Nilsson og Kim Ekdahl Du Rietz.

Vi har undskyldt over for alle omkring holdet

Sveriges anfører Jim Gottfridsson

Spillerne skulle være gået på kro i Malmø, hvor andre gæster så dem indtage alkohol i form af både drinks og vin.

- Det var upassende gjort af dem, siger landsholdets øverste leder Jan 'Proppen' Karlsson til Sportbladet.

Spillerne undskylder

Efter afsløringen nåede medierne, gik der ikke længe, før det svenske håndboldforbund reagerede, og spillerne selv undskyldte offentligt:

- Vi agerede forkert, og vi tager det fulde ansvar for det, vi har gjort. Vi har undskyldt over for alle omkring holdet, og vi vil også gerne sige undskyld til alle vores fans og de personer, der arbejder for at gøre EM-turneringen til et højdepunkt, siger anfører Jim Gottfridsson i pressemeddelelsen.

Ifølge samme udmelding skulle indtaget af alkohol være begrænset til en eller to genstande, som spillerne havde nydt efter et måltid mad.

Ingen tilladelse

Sverige spillede sig tirsdag videre til mellemrunden med en sejr over Polen, hvilket efterlod to kampfrie dage onsdag og torsdag. Derfor havde spillerne fået onsdag aften fri i eget selskab.

De fire spillere skulle - hvilket mængden af alkohol nok afslører - hverken have opført sig fulde eller upassende ifølge de andre gæster, da spillerne forlod kroen omkring midnat, hvor stedet lukkede.

Ifølge Sportbladet kræver det dog en formel tilladelse, hvis spillerne ønsker at nyde en øl eller et glas vin til maden, og netop den godkendelse havde spillerne ikke fået.

Da Sveriges landsholdsledelse blev bekendt med situationen, indkaldte de derfor holdet til et møde, hvor spillerne erkendte, at det var dem og undskyldte over for truppen. Her blev reglerne omkring alkohol også drøftet.

- Jeg føler mig skuffet over, hvad der er sket, men spillerne har stået skoleret foran hele truppen, undskyld og forsikret, at det ikke kommer til at ske igen. Umiddelbart efter at vi blev bekendt med hændelsen, handlede vi i form af individuelle samtaler og gruppesamtaler. På den måde har vi lukket emnet og fokuserer på de kommende kampe i Malmø, siger Sveriges landstræner Kristján Andrésson i pressemeddelelsen.

'De balancerede på grænsen'

Hvorvidt spillerne misbrugte deres frihed under ansvar, ville den øverste leder omkring landsholdet dog ikke konkludere skarpt på.

- De balancerede i hvert fald på grænsen, kan man sige. Alle indser, at det stikker ud i folks øjne og kan misforstås. Man kan også se lidt for alvorligt på det. For hvad var der i glasset? Hvor mange glas var det? Det er vigtigt at tænke over først, siger Jan 'Proppen' Karlsson til Sportbladet.

Han slår samtidig fast, at spillerne ikke straffes på nuværende tidspunkt, og han heller ikke forventer, det vil ske senere.

Ekspert: Selvfølgelig uacceptabelt

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard var torsdag til stede under svenskernes træning i Malmø. Da spillerne ankom til hallen og undervejs i træningen, var det ikke til at mærke på truppen, at der havde været alvorssnakke. Han forstår dog godt landstrænerens behov for at kræve en undskyldning.

- Når sådan en tur ikke er inden for de normer, der er sat omkring holdets ageren, så er det selvfølgelig uacceptabelt. Men man fornemmer også, at de ikke er blevet slæbt hjem, så værre er det heller ikke. De har helt sikkert give en stor og overbevisende undskyldning, og så er alle også videre, siger Bent Nyegaard.

Ifølge svenske Sportbladet forventes det svenske håndboldforbund nu at indføre strengere regler omkring alkohol.