EM håndbold

Mikkel Hansen afviser splid med Nikolaj Jacobsen

Hansen har kaldt det frustrerende, at han ikke fik bolden mere. Han understreger dog, at det ikke er en kritik af landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Den udtalelse fra Mikkel Hansen var entydigt en kritik af måden, der bliver spillet på. Og måden, der bliver spillet på, bestemmes af Nikolaj Jacobsen.

Sådan sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard om Mikkel Hansens udtalelse efter kampen mod Ungarn, der endte 24-24.

Mikkel Hansen var frustreret over det danske spil og forklarede, at han ”ikke kom i nogle situationer, og så er det svært at skyde”. Hansen forklarede videre, at han normalt er en spiller, som har bolden meget, og derfor var det en smule anderledes - i hvert fald i denne kamp.

Efter det danske EM-exit understreger Mikkel Hansen dog, at det ikke var en kritik af Nikolaj Jacobsen.

- Nu har jeg jo kunnet følge lidt med i, hvordan I prøver at skabe lidt splid frem og tilbage, hvilket, jeg synes, er en lille smule ironisk. At prøve at skabe splid mellem min træner og mig. Det er der absolut ikke, sagde Mikkel Hansen til TV 2s studie efter kampen.

- Men det er klart, at i nogle af kampene har jeg været vant til - også tidligere på landsholdet og generelt på mit klubhold - at være en lidt større del af spillet, end jeg for eksempel var i anden halvleg mod Island, men også i Ungarn-kampen. Vi er alle sammen ekstremt skuffede, og det er en lille smule svært at stå og vurdere nu hvordan og hvorledes.

Nikolaj er tæt på sine spillere og vil gerne have det maksimale ud af det hele

Mikkel Hansen

Har haft samtaler med Nikolaj Jacobsen

Mikkel Hansen siger, at det vil være en lille smule lettere at evaluere slutrunden, når det hele er kommet på afstand. Dertil tilføjer Hansen, at han ikke selv har leveret på det niveau, han skulle.

Men sammen med Nikolaj Jacobsen har han forsøgt at finde løsninger undervejs.

- Det er klart, vi snakkede en lille smule forleden dag. Sådan er vores forhold. Nikolaj er tæt på sine spillere og vil gerne have det maksimale ud af det hele, så vi snakker selvfølgelig om hvordan og hvorledes. Sådan bør det vel også være, siger Mikkel Hansen.

Vil gerne have bolden mere

Et nederlag til Island og kun ét point mod Ungarn blev dyrt for Danmark. Det endte med at betyde, at Danmark allerede inden kampen mod russerne var ude.

Mikkel Hansen kom kun på tavlen tre gange mod Ungarn, og da ungarerne spillede med et offensivt forsvar, kom han aldrig rigtig med i angrebsspillet.

Den danske stjerne erkender, at landsholdet er yderligere under pres, når han ikke selv er med i spillet.

- Det er klart, jeg gerne vil have bolden mere. Jeg ved, at hvis jeg leverer på et højt niveau, så går det som regel godt for mit hold, i form af at jeg får spillet mine holdkammerater fri, eller jeg selv kommer i situationer, hvor jeg enten kan skyde eller noget andet.

- Til VM på hjemmebane i Danmark var vi rigtig gode til at sætte hinanden i situationer, hvor vi kunne udnytte vores styrker hver især, og det har vi ikke været gode nok til den her gang. Når man spiller de her kampe, og vi hver især har haft en-to-tre-fire tekniske fejl, så løber det altså op. Det er der ikke råd til, når vi spiller mod sådan nogle hold i sådan en slutrunde, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen scorede 19 mål i EM-turneringen.

Da Danmark blev verdensmestre for et år siden, blev Mikkel Hansen topscorer ved turneringen.

Mikkel Hansen mener ikke, at han har bolden særlig meget ved den slutrunde. Video: Nicolai Dvinge