Rivaler jubler over dansk EM-fiasko

Der var lagt op til en dynamitgruppe i mellemrunden ved EM, men nu er to af mastodonterne ude.

Mens skuffelsen er enorm i Danmark efter et EM-exit allerede efter det indledende gruppespil, jubler de favoritter, der nu er klar til mellemrunden.

Inden slutrunden havde stort set alle rettet sigtet mod en mellemrundegruppe bestående af Danmark, Norge, Frankrig, Sverige, Slovenien og en nation mere.

Først røg de mangedobbelte mestre fra Frankrig ud. Onsdag glippede mellemrunden for de forsvarende danske verdensmestre og olympiske mestre.

- Det ser unægteligt lyst ud for Norge med tanke på, at Frankrig og Danmark er ude, men der skal stadig gøres et stykke arbejde, og Norge skal skærpes, siger TV 2 Norges ekspert Bent Svele.

Den norske avis VG konstaterer slet og ret, at det er perfekt for Norge, der nu "ikke skal frygte sidste års overmagt" ved VM.

'Motorvej til semifinalerne'

Norge har to point med sig i mellemrunden ligesom Ungarn og Slovenien.

Slovenien slog de svenske EM-værter i gruppespillet, og her bliver der ligeledes jublet over Danmarks exit.

- Nu har Slovenien en motorvej til semifinalerne, skriver det slovenske sportsmedie Epika24.

I Kroatien betegner medierne Jutarnji og 24sata Danmarks tidlige farvel til EM som en 'ny sensation'. 24sata hæfter sig også ved, at endnu en af kroaternes største rivaler nu er væk.

'Bedre med Ungarn end Danmark'

Kroatien er i mellemrundegruppe 1 (se stillingen her) sammen med Spanien.

- Danmark, en anden mester, der forlader EM gennem bagdøren, skriver det spanske medie Marca.

Inden Danmarks skæbnedag var den svenske EM-lejr også opmærksom på muligheden for at slippe for Danmark. De græder ikke over udfaldet.

- Danmark er lidt som os. Når det kører, spiller de fantastisk, men når de ikke rammer dagen, spiller de under deres bundniveau. Jeg tror, en hvilken som helst Einstein i verden vil sige, det er bedre for os at få Ungarn med. Et dårligere hold på papiret, sagde Jim Gottfridsson ifølge Expressen.

Ikke alle jubler

Det er dog ikke hele Sverige, der jubler over tingenes tilstand.

Danmark skulle også have spillet sine mellemrundekampe i Malmø, som ligger tæt på Danmark. Aftonbladet skriver, at mellem 4000 og 5000 af billetterne til mellemrundekampene er købt af danske fans.

Marketingansvarlig for EM-arrangørerne Frank Ström fortæller til det svenske medie, at der nu er risiko for tomme sæder. Direktøren for arrangørerne udtaler:

- Selvfølgelig er det trist, at Danmark ikke er med. Som arrangør vil man altid gerne have, at de ventede tophold er med, siger Krister Bergström.

Han mener dog ikke, det får økonomisk betydning for foretagendet.