EM håndbold

Kvindernes 'hårde' snakke kan inspirere til at komme videre, siger Møllgaard

Henrik Møllgaard Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når Danmarks indsats ved EM skal bearbejdes, så kan håndboldherrerne lade sig inspirere af kvindernes måde at tackle nedturen under VM på.

Tre kampe blev det til for Danmark ved EM.

Det er langt fra det antal, de havde håbet på, da de for en uges tid siden ankom til Malmö Arena. Forventningerne var, at Danmark skulle kæmpe med om EM-guldet. En forventning, der sluttede efter gruppespillet.

Vi har selvfølgelig haft problemer før, og det kommer det her da også til at være

Henrik Møllgaard

Nu skal skuffelsen så bearbejdes. Og her kan en del af løsningen være at kigge mod kvindernes VM i december, hvor de undervejs løste de store problemer på banen ved at have en række møder, hvor "nogle sandheder kom på bordet".

En disciplin, som blandt flere af de kvindelige spillere blev beskrevet som værende hård, men nødvendig.

Kan I lade jer inspirere af de hårde snakke, som kvinderne havde under VM i december?

- Vi har ikke gjort det endnu. Lige nu vinder vi ikke noget på det, fordi vi jo skal skilles (tilbage til klubberne, red.). Det gavner nok ikke nogen at gå herfra med en dårligere følelse end nu, sagde Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT efter EM-fiaskoen.

Men kan det være en mulighed, når I skal mødes næste gang?

- Selvfølgelig. Det er klogt at komme hjem og tænke over egen indsats og måske også tænke over, hvordan vi oplevede gruppen i den her tid, vi har været sammen. Den blev selvfølgelig kortere end håbet. Vi har selvfølgelig haft problemer før, og det kommer det her da også til at være.

- Selvfølgelig skal vi have en fornuftig snak om det. Det var ikke en fornemmelse, jeg havde inden Ungarn-kampen, at vi havde brug for et eller andet, for jeg synes egentlig, at vi kom okay ud af Island-kampen. Vi falder på, hvordan vi ser ud som hold, og hvordan vi ikke formåede at løftet tingene i flok – hverken individuelt eller som gruppe, tilføjede Henrik Møllgaard.

Danmark endte ved EM med et nederlag, en uafgjort og en sejr. Men det var altså ikke nok til at gå videre til mellemrunden, da både Island og Ungarn sluttede med flere point.

Det er første gang siden VM i 2005, at Danmark har måttet forlade en slutrunde efter det indledende gruppespil.