Håndbold

Louise Svalastog Spellerberg gør comeback

Halvandet år efter sit karrierestop har den tidligere landsholdsstreg skrevet kontrakt med Nykøbing Falster.

Louise Svalastog Spellerberg skal igen spille håndbold.

Den tidligere landsholdsstreg og mangeårige ligaprofil har fredag skrevet kontrakt med Nykøbing Falster Håndbold (NFH) for resten af sæsonen - godt halvandet år efter, at den i dag 37-årige Svalastog Spellerberg stoppede karrieren på grund af en knæskade.

Siden har den tidligere København og FC Midtjylland-spiller brugt mange timer i træningslokaler på at genoptræne sit knæ og holde kroppen ved lige, og en tilfældig snak med en ligatræner fik håndboldlysten til at boble i maven igen.

- Det var faktisk Peter Bredsdorff (Bjerringbro-Silkeborg-træner), der satte nogle tanker i gang i mig, da jeg på et tidspunkt mødte ham. Han spurgte, hvornår jeg var klar til at spille igen, og da jeg svarede, at jeg jo var stoppet, sagde han: "Hvorfor dog det? Du er jo stadig ikke særlig gammel". Det fik mig til at overveje, om det var for tidligt, jeg havde sagt stop, siger Louise Svalastog Spellerberg til TV 2 SPORT.

Derfor har hun nu sagt ja til at hjælpe NFH resten af sæsonen. Måske bliver det også længere end det. Måske ikke. Men sikkert er det, at Louise Svalastog Spellerberg drømmer om en fremtid i sporten - også efter hun ikke længere kan være med på banen.

- Jeg har aldrig været i tvivl om min kærlighed til sporten, men den er absolut ikke blevet mindre af at have været væk fra den i en periode. Jeg går også med en trænerdrøm i maven, som jeg måske skal ud og prøve af på et tidspunkt. Nu skal jeg i første omgang spille igen - så må vi se, hvor længe kroppen kan holde, smiler Louise Svalastog Spellerberg.

Hun nåede 75 A-landskampe for Danmark og har tidligere vundet DM-guld, en pokaltitel og en række medaljer med sine klubber. I 2014 var hun også med til Champions Leagues Final4-finalestævne med FC Midtjylland.

Louise Svalastog Spellerberg får debut for Nykøbing Falster allerede lørdag, når holdet møder Viborg HK.