EM håndbold

Portugisisk stjernefrø skiftet ud af truppen inden vigtig EM-kamp

Andre Gomes i aktion under Portugals kamp mod Frankrig. TV 2 SPORT

Portugal har skiftet stortalentet Andre Gomes ud før den vigtige første mellemrundekamp mod de svenske EM-værter.

En omgang maveproblemer har givet EM-overraskelsen Portugal et problem før fredagens første mellemrunde mod Sverige i Malmø.

Stortalentet Andre Gomes døjer så meget med maven, at portugiserne har valgt at skifte den 21-årige Porto-back ud af truppen og erstattet ham med stregspilleren Tiago Rocha fra Sporting.

- Gomes er spilleren, der kan lave de ekstraordinære ting. Han er utrolig spændstig og skyder virkelig godt.

- Men Portugal er først og fremmest et stærkt kollektiv, så jeg tror også godt, at de kan udfordre Sverige uden ham, vurderer TV 2 SPORTs ekspert Peter Bruun Jørgensen, som kommenterede alle Portugals indledende gruppekampe.

Andre Gomes har scoret seks mål på 13 forsøg og lavet én assist på den halvanden time, han har spillet i Portugals første tre kampe.

Misser vigtig kamp

Portugal åbnede EM med en sensationel sejr over mægtige Frankrig, men da franskmændene ikke gik videre til mellemrunden, har portugiserne ingen point med videre.

Det har Sverige heller ikke, og derfor har ingen af de to hold formentlig råd til at tabe fredagens indbyrdes opgør, hvis de vil hænge på i kampen om semifinalepladserne.

Sverige-Portugal er fredagens sidste EM-kamp i Malmø og spilles klokken 20.30. Inden da mødes Slovenien og Island klokken 16, mens Norge og Ungarn brager sammen klokken 18.15.

EM-studiet åbner klokken 15.15 på TV 2, som også viser dagens første to EM-kampe, mens Sverige-Portugal kommer på TV 2 SPORT.