EM håndbold

Danske dommere uddeler rødt kort: - En helt vanvittig tackling

Mads Hansen og Martin Gjeding kom på en hård opgave i parrets første kamp ved EM, hvor de udviste østrigske Lukas Herburger efter 25 minutter.

Mads Hansen og Martin Gjeding har haft noget at se til i første halvleg i kampen mellem Spanien og Østrig.

Det hele kulminerede efter 25 minutter, hvor Lukas Herburger kom blæsende ind i siden på Raúl Entrerríos, der forsøgte at komme igennem til et skudforsøg. Den østrigske spiller kom med høj fart og sendte Entrerrios i gulvet.

TV 2 SPORT håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen sagde under kommentering, at det var en tackling over stregen.

- Det har ikke noget med håndbold at gøre. Han kommer farende fra positionen fra backen. Det er direkte rødt, lød vurderingen.

- Det er en fuldstændig vanvittig tackling. Han kommer ind fra siden - nærmest bagfra - og river Entrerríos ned.

Det danske dommerpar fløjtede spillet af og valgte af se situationen igennem via video proof. Her kom de frem til, at Herburger skulle udvises og en tur på tribunen.

- Det er helt korrekt med det røde kort. Det er godt, at de går ud og kigger på den, fordi det er en decideret svinestreg. Jeg synes næsten også, at det er til et blåt kort. Han har jo ingen chance for at nå ham, og han var fuldstændig overtændt, sagde Peter Bruun Jørgensen.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har pålagt dommerne ikke at udtale sig om konkrete situationer i EM-kampene.

Holdkammerat: Der var rødt kort

Den østrigske fløjspiller Robert Weber var tæt på Herburgers tackling, og han er enig i det danske dommerpars beslutning om det røde kort.

- Jeg stod ved siden af ham, og det var et rødt kort. Det må jeg sige. Men Lukas er en virkelig rar fyr. Han kæmper i vores forsvar, og han var savnet, da han måtte udgå, siger Robert Weber til TV 2 SPORT efter kampen.

Spanske Jorge Maqueda og Alex Dujshebaev understreger desuden til TV 2 SPORT, at de synes, at Mads Hansen og Martin Gjeding dømte en god kamp og håndterede situationerne godt.

Entrerríos blev sendt i gulvet.

Mest udviste spiller

Det er en hård hund, som Mads Hansen og Martin Gjeding valgte at sende af banen.

Lukas Herburger har fået fem to minutters udvisninger og tre gule kort - og nu altså også et rødt kort.

Dermed topper han listen over udvisninger i hele EM-turneringen.

Spanien førte med 17-16 ved pausen over Østrig og vandt kampen med 30-26.