EM håndbold

Ungarsk ’svinestreg’ vækker vrede: - Hører ingen steder hjemme

Den norske håndboldekspert Håvard Tvedten raser over flere svinske handlinger mod fløjspilleren Kristian Bjørnsen fra de ungarske spillere.

- Nå de er så talentløse i forsvaret, som de var i første halvleg, er det vel svinestreger, der er opskriften.

Den tidligere norske håndboldspiller Håvard Tvedten, der er ekspert for NRK under EM-slutrunden, var langt fra tilfreds med de ungarske spilleres forsøg på at stoppe Kristian Bjørnsen fredag aften.

Han burde være sendt ud af hallen og tilbage på hotellet. Det hører ingen steder hjemme

Håvard Tvedten, håndboldekspert NRK

Efter bare få minutter i kampen, som Norge vandt med 39-29, opsnappede Kristian Bjørnsen en løs bold på højre fløj og hoppede ind over stregen. Men da han satte af, tog Ungarns Zoltán Szita fat i hans fod og trak den til sig.

Bjørnsen fik en rundtur i luften og missede sit skud. Den ungarske spiller modtog et gult kort, imens Bjørnsen var tydeligt utilfreds. Han mente, at spilleren slap billigt.

'Et soleklart rødt kort'

Efter 25 minutter skete det samme igen.

Bjørnsen hoppede ind fra højre side, men denne gang var det Adrien Sifos, der trak i foden på Bjørnsen. Han formåede dog alligevel at sætte bolden i mål, men efterfølgende var han igen rasende.

Det var disse situationer, der var for meget Håvard Tvedten og fik ham op i det røde fedt.

- Begge situation er hårde. Ved den første blev han klart taget i anklen, og det er et soleklart rødt kort. Han burde være sendt ud af hallen og tilbage på hotellet. Det hører ingen steder hjemme, siger Tvedten.

Den tidligere fløjspiller forklarer, at disse situationer er farlige, da man ikke kan gøre noget, når man er i luften. Tvedten har set flere gange, at en fløjspiller er kommet alvorligt til skade i situationer som disse.

Bjørnsen: Jeg vil helst lande på benene

Kristian Bjørnsen mener også selv, at det var nogle farlige situationer. Han har efterfølgende talt med Zoltán Szita, der undskylder for grebet.

- Jeg bliver sat ud af spillet og formår ikke at score, men der skete heldigvis ikke noget. Det gjorde lidt ondt, da jeg landede. Jeg vil jo helst lande på benene, siger Bjørnsen til NRK.

- Jeg kan ikke lide det, når jeg hopper ind fra kanten. Det bliver lidt hårdt. Men han sagde, at han tabte hovedet.

Med sejren over Ungarn topper Norge gruppe 2 i mellemrunden med fire point og en bedre målscore end Slovenien, der tidligere fredag besejrede Island med 30-27.