EM håndbold

Tysk stjerne kalder EM-kamp for latterlig og unødvendig

Tyskland kan ’risikere’ at skulle spille om femtepladsen ved EM. Det orker Hendrik Pekeler ikke.

Det er ikke alle EM-kampe, der er lige interessante for spillerne, erkender tyske Hendrik Pekeler.

Over for Handball World fortæller den tyske forsvarsspecialist, at han ikke ligefrem ser positivt på en mulig kamp om femtepladsen. Den kamp bliver en realitet, hvis Tyskland slutter som nummer tre i mellemrunden.

- Jeg føler ikke for at spille om femtepladsen. Jeg synes, det er latterligt – og jeg føler ikke for at tage til Stockholm for det. Vi gør vores bedste mod Østrig, ingen tvivl om det, men kampen om femtepladsen er den mest unødvendige kamp ved EM. Det giver ikke mening for mig at spille om femtepladsen, siger Hendrik Pekeler.

Efter to mellemrundekampe ligger Tyskland nummer tre i gruppen, hvor Spanien og Kroatien er stukket af med seks point. Kroatien er allerede sikret en plads i semifinalen på grund af det indbyrdes pointregnskab, mens Spanien kun er ét point fra at tage den anden semifinaleplads.

Teoretisk er der en mulighed for, at Tyskland kan 'snyde' spanierne og gå videre til semifinalen. Det vil kræve, at Spanien skal tabe de to sidste kampe, mens både Tyskland og Hviderusland skal vinde.

Det mest realistiske synes dog at være, at de regerende europamestre fra Spanien henter det nødvendige point mod enten Hviderusland eller Kroatien. Spanien kan endda sikre semifinalepladsen mandag aften, inden Tyskland skal i aktion.

  • Klokken 16: Kroatien – Tjekkiet
  • Klokken 18.15: Hviderusland – Spanien
  • Klokken 20.30: Østrig – Tyskland

Hvis Spanien vinder over Hviderusland, kan Tyskland sikre tredjepladsen i gruppen med en sejr over Østrig.

Tyskland er allerede sikret deltagelse i den europæiske OL-kvalifikation. Derfor kan Tyskland ikke få andet en æren ud af en eventuel femteplads ved EM. Det er der til gengæld andre nationer, der kan, hvis de bliver nummer fem og sikrer en plads i OL-kvalifikationen på den måde.