EM håndbold

Sagosen har taget 15 kilo på, siden han ankom til dansk håndbold

Sander Sagosen startede sin internationale karriere i Aalborg Håndbold, men meget er sket siden nordmanden var et ungt stjerneskud i den danske liga.

Sander Sagosen har gennemgået en vild udvikling.

Han har nu taget 15 kilo på, siden han ankom til Danmark og Aalborg Håndbold i 2014.

- Jeg vejede omkring 85 kilo, da jeg forlod Norge. Nu vejer jeg 100 kilo, siger han til TV 2 SPORT på mandagens pressemøde.

Han ser det nemlig som en nødvendighed at have den fysik, hvis han vil være blandt de bedste.

- Jeg prøver at blive stærkere og bedre hele tiden. For at være en del af det her spil, kræves der en masse fysik. Vi får en masse slag, og vi skal give en masse bank.

- Så jeg skal altid være den bedste rent fysisk. Nu er jeg nået derhen, hvor jeg vil være med min fysik, så nu handler det bare om at holde det ved lige.

’Han havde en plan’

Og det er slet ikke noget tilfælde, at hans krop har udviklet sig, som den har.

Jan Larsen, der hentede Sander Sagosen til Aalborg i 2014, kunne nemlig fortælle til TV 2 SPORT i fjor, at nordmanden allerede i en alder af 18 år havde planen klar.

- Han havde allerede en plan for, hvordan karrieren skulle se ud, og den indebar, at han skulle tre år til Danmark for at udvikle sin fysik og blive klar til at tage skridtet videre til enten Tyskland eller Frankrig, lød det fra Jan Larsen i 2019.

Bolden bliver slynget helt op i det lange hjørne. Video: TV 2 Sport

Og man må bare i den grad sige, at han har fået udviklet sin fysik.

En fysik, der gør, at han er blandt de allerbedste håndboldspillere i verden.

Første nordmand på 100 EM-mål

Han har netop underskrevet en kontrakt med den tyske storklub THW Kiel efter tre år i PSG, og han er unægtelig Norges største stjerne i mange år.

Søndag aften satte Sander Sagosen sig nemlig på en imponerende rekord.

I en alder af 24 år blev han den mest scorende norske EM-spiller nogensinde, da han som den første nordmand rundede 100 mål. Men det er ikke noget, der fylder særlig meget i hans hoved.

- Åh, det er da fedt. Jeg begynder jo også at blive en lille smule gammel nu, så jeg skal til at lave de mål. Men det betyder ikke det store, for jeg sigter efter medaljerne. Det er det, holdet her arbejder på hver dag, siger han til EHF.

Frankrig mod Norge. Video: Malthe Henriksen

Den næstmest scorende nordmand ved EM er Håvard Tvedten, der præsterede 98 mål mellem 2006 og 2014.

Sander Sagosen er samtidig både den spiller, der har scoret flest mål og lavet flest assists ved denne slutrunde på tværs af alle nationer.

Hans 42 mål og 33 assists betyder, at han er direkte involveret i 49 procent af de 153 norske mål ved EM.