EM håndbold

Sagosen skrev EM-historie, da Norge slog Sverige

Sander Sagosen overstråler sine landsmænd ved det igangværende EM – både de nuværende og de tidligere norske spillere.

Hver anden norske scoring er enten orkestreret eller sat ind af Sander Sagosen, der egenhændigt gør Norge til en oplagt guldbejler.

I de første fem kampe har Sagosen scoret 42 mål, hvilket gør ham til aktuel EM-topscorer. Men det gør ham også til den mest scorende nordmand i EM-historien, skriver slutrundens hjemmeside.

Søndagen aften scorede Sagosen otte mål, da Norge slog Sverige. Det bringer ham op på 105 EM-mål i sammenlagt 22 EM-kampe, og dermed overhaler han Håvard Tvedten. Den tidligere fløjspiller har lavet 98 EM-mål i 22 kampe for Norge.

- Det var ikke vores bedste håndboldkamp i dag (søndag, red.), men vi fik to point, og det tager vi med os, sagde Sander Sagosen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Sverige spillede os dårligere. De kom højt med backerne i forsvaret og tog tempoet ud af vores angrebsspil, men vi bevarede roen. Vi scorede 23 mål, så det hjalp os at have et godt forsvar og en god målmand i dag.

Sådan er Sagosens mål fordelt

  • Mod Bosnien Hercegovina: 12 mål på 14 forsøg
  • Mod Frankrig: 10 mål på 15 forsøg
  • Mod Portugal: 5 mål på 8 forsøg
  • Mod Ungarn: 7 mål på 10 forsøg
  • Mod Sverige: 8 mål på 14 forsøg

Otte af Sagosens scoringer er sat ind på straffekast.

Flest assists ved slutrunden

Ud over de 42 mål ved EM 2020 er Sander Sagosen noteret for 33 målgivende afleveringer. Det gør ham også til den spiller, der har lavet flest assists ved det igangværende EM. Nummer to på listen, Nikola Bilyk, har lavet 27 målgivende afleveringer.

Derudover rangerer Sagoson på en delt fjerdeplads på listen over de hårdeste afslutninger ved slutrunden. Sagosens hårdeste afslutning var 138 kilometer i timen. Listen toppes af Filip Taleski med 141 kilometer i timen.