Håndbold

Sandra Toft kåret som verdens bedste målmand af håndboldmedie

Fans og håndboldjournalister har kåret Sandra Toft som verdens bedste målmand i 2019.

Sandra Toft var uhyre skuffet efter VM-slutrunden i december, men nu har hun fået lidt at glæde sig over.

Håndboldmediet Handball Planet kårer hvert år verdens bedste håndboldspillere, hvor en fanafstemning samt stemmer fra en række håndboldjournalister verden over afgør valget.

Her vandt Sandra Toft titlen som verdens bedste målmand - endda med en pæn margin ned til Tess Wester (Holland), Amandine Leynaud (Frankrig) og Anna Sedoykina (Rusland).

- Det har været et vildt år med DM-titlen i Esbjerg og klubskifte til Frankrig med topkampe og Champions League. VM var selvfølgelig en kæmpe skuffelse, men jeg er beæret over at slutte året af med kåringen som World Female Goalkeeper 2019.

- Det betyder meget, at det både er eksperter og fans, der har peget på mig. Så tusind tak til alle der har stemt, siger Sandra Toft i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Sandra Toft viste verdensklasse under VM, hvor hun samlet stod med en redningsprocent på 39.

Det var dog ikke nok til at redde Danmark, der sluttede på niendepladsen og dermed missede chancen for at komme til OL til sommer.

Fik flest stemmer af alle

Vinderen blev valgt af en jury bestående af 12 håndboldjournalister fra hele verden samt en enkelt jurystemme fra fansene, der havde mulighed for at stemme på deres favorit blandt fire nominerede målvogtere.

Hele 18.548 fans deltog i afstemningen, og 43 % af dem valgte Sandra Toft. Juryen afgav 3, 2 og 1 point, og her fik Toft 15 point - Tess Wester på andenpladsen fik 7.

Sandra Toft var med 7961 fanstemmer topscorer på tværs af positionerne. Norske Stine Bredal Oftedal var nummer to med 7697 stemmer.

De øvrige vindere

  • Playmaker: Stine Bredal Oftedal (Györ/Norge)
  • Venstre back: Lois Abbingh (Rostov Don/Holland)
  • Højre back: Anna Vyakhireva (Rostov Don/Rusland)
  • Venstre fløj: Camilla Herrem (Sola/Norge)
  • Højre fløj: Malin Aune (Vipers Kristiansand/Norge)
  • Stregspiller: Kari Brattset (Györ/Norge)
  • Målmand: Sandra Toft (Brest/Danmark)
  • Forsvarsspiller: Eduarda Amorim (Györ/Brasilien)