EM håndbold

Målmand erstatter stjerne i den norske trup

34-årige Espen Christensen er hentet ind i den norske trup, hvor han erstatter Magnus Abelvik Rød, der er skadet.

Det norske stortalent Magnus Abelvik Rød kommer ikke til at spille mere ved dette håndbold-EM, efter han pådrog sig et brud i foden i søndagens kamp mod Sverige.

Tirsdag er målvogteren Espen Christensen blevet skrevet ind som erstatning for den unge bagspiller. Det skriver TV 2 Norge.

Til samme medie fortæller Norges landstræner, Christian Berge, at indskiftningen af Christensen skyldes sygdom hos Aalborg-målmanden Kristian Sæverås, der er blevet isoleret på sit hotelværelse.

Da den norske EM-trup blev reduceret fra 18 til 16 spillere lige før åbningskampen mod Bosnien, var Christensen og William Aar de to spillere, der blev vraget.

Indskiftningen af den 34-årige målmand er den første ændring i Norges trup. Det betyder også, at der ikke er hentet en direkte erstatning ind for den unge komet, og der vil nu hvile et større pres på Harald Reinkind og Eivind Tangen, der begge spiller pladsen på højre back.

Ifølge Bent Svele, der er håndboldekspert for TV 2 Norge, giver udskiftningen god mening.

- Jeg tror, at Christian Berge vælger en, som allerede er inde for at beholde freden og roen i truppen. Det kunne have skabt lidt røre at hente nogle udenforstående ind. Derfor bliver hverdagen den samme, som det hele tiden var været, siger han.

Norge har nu tre målmænd i truppen. Det er Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås og Espen Christensen, men Sæverås er altså ikke med til dagens kamp mod Island grundet sin sygdom.

Island, som Norge møder tirsdag aften, har også skiftet ud i truppen, hvor Sveinn Jóhannsson, der til dagligt spiller for SønderjyskE, er blevet skiftet ind i stedet for GOG-stregen Arnar Freys Arnarsson.

Her er tirsdagens udskiftninger

  • Magnus Abelvik Rød skiftes ud. Espen Christensen skiftes ind.
  • Arnar Arnarsson skiftes ud. Sveinn Johansson skiftes ind.
  • Tiago Rocha skiftes ud. Andre Gomes skiftes ind.

Bruddet giver stærke smerter

Magnus Abelvik Rød blev skadet efter få minutter mod Sverige, og landsholdslæge Thomas Torgalsen slog efter kampen fast, at Rød ikke kommer i kamp mere ved EM.

- Vi har desværre fået bekræftet, at Magnus har en stressreaktion i en fodknogle. Han har fået et lille brud, som ikke er gennemgående, men som giver stærke smerter, sagde Torgalsen.

Skaden kommer ifølge Torgalsen til at holde ham ude i tre til fire uger. Han fortæller til TV 2 SPORT, at Rød mærkede noget i midten af foden, efter han var hoppet op for at skyde.

- Det er et resultat af too much too soon (for meget for hurtigt, red.), meget eller uvant belastning, og så har han fået en akut skade oven i det, siger han.

Magnus Rød har fået spilletid i alle Norges kampe ved EM, hvor han har scoret 12 mål.

Han mødte pressen sammen med landsholdslægen og var ekstremt skuffet.

- Det er tungt. Jeg glædede mig virkelig til at bidrage i de kampe, der kommer, og være med til at kæmpe om semifinalerne og eventuelt en finale, siger Magnus Abelvik Rød.