EM håndbold

Kroatisk stjerne ude af gruppefinale

Den kroatiske landstræner, Lino Cervar, har ikke tænkt sig at sende Luka Cindric på banen onsdag aften.

Den kroatiske stjerne Luka Cindric kan se frem til endnu et opgør på bænken.

Cindric, der kom til skade i mellemrundekampen mod Tyskland, bliver således sparet i kroaternes gruppefinale mod Spanien. Det skriver det kroatiske medie Gol.

Ifølge mediet var det ventet, at Cindric ville blive klar til kampen mod Spanien. Landstræneren ønsker dog ikke at tage chancer, og da Cindric stadig er øm, får han lov til at sidde over mod Spanien.

Kampen onsdag eftermiddag kommer til at afgøre, hvem der vinder mellemrundegruppe 1, og hvem der bliver nummer to i gruppen. Både Kroatien og Spanien er allerede videre til semifinalerne.

  • Semifinale 1: Nummer 1 fra gruppe 1 mod nummer 2 fra gruppe 2
  • Semifinale 2: Nummer 2 fra gruppe 1 mod nummer 1 fra Gruppe 2

Luka Cindric, der til daglig spiller for FC Barcelona, blev skadet i kampen mod Tyskland. Efter 22 minutter lavede han et gennembrud på ydersiden af sin direkte modstander, hvorefter han knaldede det meste af kroppen mod gulvet. Cindric ømmede sig voldsomt i situationen, men spillede alligevel videre. I alt var han på banen i næsten 36 minutter mod Tyskland. I den efterfølgende kamp sad Cindric på bænken mod Tjekkiet.

Gemmer udskiftning

I de fire kampe, Cindric har været på banen, har han scoret 20 mål for Kroatien.

Kroatien har haft mulighed for at skifte Cindric ud, da hver nation må skifte op til seks spillere under slutrunden.

  • To udskiftninger i gruppespillet
  • To udskiftninger i mellemrunden
  • To udskiftninger i finaleweekenden

En udskiftning af Cindric vil dog betyde, at kroaterne skal bruge en af finaleweekendens udskiftninger på at få ham tilbage i truppen. Dermed giver det taktisk god mening, at Cervar beholder Cindric i truppen, hvis det forventes, at han bliver klar til semifinalen.