EM håndbold

Tysk landstræner afviser 'absurd' kritik

Tyskland formåede ikke at spille sig i EM-semifinalen ved denne slutrunde. Det har træner Christian Prokop fået kritik for, hvilket han ikke forstår.

De tyske drømme om en plads i EM-semifinalen er allerede slukkede, selvom de stadig mangler at spille en kamp i mellemrunden.

Tyskland hentede en sejr over Østrig mandag aften, men de to point var altså ikke nok til at sikre muligheden for avancement. Tyskland skal derimod spille en kamp om femte- og sjettepladsen.

Allerede inden kampen var den tidligere tyske håndboldstjerne Daniel Stephan hård i sin kritik af landstræner Christian Prokop og gav ham skylden for præstationen ved EM.

- Christian Prokop er ikke den rigtige mand for landstrænerjobbet, og i mine øjne har han aldrig været det. Han har ikke kvaliteterne til at være landstræner, og jeg savner meget fra ham. De havde kun to store konkurrenter i Spanien og Kroatien, og de skulle kun besejre én af dem for at komme i semifinale ved EM. Det har aldrig været lettere (at komme i semifinalen, red.), sagde Daniel Stephan til sportsbuzzer.de inden kampen mod Østrig.

Den tyske landstræner fik efter kampen, som de vandt med 34-22, mulighed for at svare på kritikken. Og den gav ham ikke meget for.

- Jeg synes, at det er absurd. Vi kæmpede mod Kroatien og tabte til allersidst. Vi havde meget kort forberedelsestid, og der er mange spillere, der har udviklet sig fra den indledende runde til mellemrunden, og så kommer det her nu? Det er bittert, siger han til tyske sport1.de.

- Vi tabte mod Kroatien efter en stor fight. Er det standarden i Tyskland, at en træner bliver spurgt om dette, hvis ikke man slår Kroatien? Jeg må acceptere det i det tilfælde, men jeg tror ikke, at det forholder sig sådan.

Støttes af spillerne

Den tyske landstræner får fuld opbakning af de to målmænd Johannes Bitter og Andreas Wolff.

- Jeg tror, at et hold vil beholde sin træner, hvis de vinder med 12 mål, siger Wolff, mens rutinerede Johannes Bitter fortsætter:

- Forholdet mellem træneren og spilleren er det samme uanset hvad. Vi var perfekt forberedt igen. Der er slet ingen spørgsmålstegn ved træneren for os.

Bob Hanning, der er vicepræsident i det tyske håndboldforbund, lægger ikke skjul på, at de gik efter at spille sig i semifinalen. Men han freder samtidig Christian Prokop, efter at vicepræsidenten har set det iver, de tyske spillere har leveret.

- Holdet og træneren har leveret en god turnering, og de viser, at de kæmper. Hvad er der forkert ved det?, siger Hanning til sport1.de.

Daniel Stephan, der kom med kritikken, blev kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF, det internationale håndboldforbund, i 1998.

Han debuterede for det tyske landshold i 1994, hvor han spillede 183 landskampe og scorede 590 mål i sin karriere. Han var blandt andet med til at vinde EM-guld i 2004 mod Slovenien.