EM håndbold

Norske spillere har udsigt til hidtil uset bonus ved historisk EM-guld

Norge har indtil nu vundet alle kampe ved EM i håndbold, og hvis det fortsætter i semifinalen og finalen, så kan de se frem til en økonomisk gulerod.

Januar har de seneste år været en god måned for de norske håndboldherrer.

Både sportsligt og økonomisk.

På det sportslige plan har nordmændende fire ud af de seneste fem år i træk spillet sig videre til semifinalen ved de store mesterskaber, og to gange har de været i finalen - og det har kastet solide økonomiske bonusser af sig.

Til trods for de imponerende bedrifter, så er det aldrig blevet til den helt store triumf. Nu har de igen muligheden, og hvis Norge på søndag vinder historiens første EM-guld på herresiden, kan det succesfulde landshold se frem til en hidtil uset bonus.

Så meget kan de tjene ved guld

Ifølge TV2 Norge så kan de norske EM-spillere i tilfælde af guld se frem til en individuel bonus på 90.000 norske kroner, der svarer til 64.500 danske kroner.

Ved EM-guld vil Norge også være sikre på at kvalificere sig til sommerens OL, VM i 2021 og EM i 2022. Og da en kvalificering til et stort mesterskab vil kaste 30.000 norske kroner af sig, så kan de norske håndboldherrer altså glæde sig over at få fordoblet beløbet fra den oprindelige bonus og i alt sætte 180.000 norske kroner ind på kontoen. Et beløb, der svarer til 133.000 danske.

TV2 Norge fortæller ikke noget om, hvad bonussen bliver ved en sekundær placering, men ved kvindernes EM i 2018 fordelte beløbene sig således:

  • Guld: 90.000 norske kroner
  • Sølv: 60.000 norske kroner
  • Bronze: 40.000 norske kroner
  • 4.-plads: 17.000 norske kroner

Nordmændende har endnu ikke sat point til ved dette europamesterskab. I semifinalen venter Kroatien, mens en eventuel finale vil blive mod Slovenien eller Spaniens regerende EM-guldvindere.

Både semifinalen og finalen bliver spillet i Tele2 Arena i Stockholm, der normalt bruges som fodboldstadion. Det er til lejligheden lavet om til en håndboldarena med plads til 22.000 tilskuere.