EM håndbold

Håndboldherrerne holdt møde og tog 'en form for afsked' efter EM-fiasko

Danmark fik kun tre kampe ved den igangværende EM-slutrunde, inden det hele overraskende sluttede allerede i gruppespillet.

'FOR EVIGT' bragede ud af højtalerne, da de danske håndboldherrer sidste år blev verdensmestre på hjemmebane. De samme ord kan efterhånden beskrive tiden uden Danmark ved dette års EM.

Bare tre kampe blev det til, inden danskerne for ni dage siden blev slået ud. Siden spillerne forlod hotellet i Malmø har der været ganske stille, men efter lidt til til efterrationalisering åbner de første stjerner så småt for posen.

I podcasten 'Duften af harpiks', der produceres af fætrene Jonas Landin og landsholdets Niklas Landin, fortæller målmanden om timerne efter, det danske exit blev en realitet.

Hvordan folk gik rundt nede i omklædningsrummet og først var halv-irriteret over, at Island ikke kunne slå Ungarn. Inden spillerne også konkluderede, at de kun kunne klandre dem selv for ikke at have gjort arbejdet godt nok.

Spillerne mødtes i et møderum

Danmark vandt sidste gruppekamp over Rusland, men skuffelsen sad dybt i hele truppen. Landstræner Nikolaj Jacobsen indledte med at kigge tilbage på turneringen og sige nogle ting, og alle var enige om, at ingen havde ramt en god turnering. Da spillerne forlod Malmö Arena, var de bevidste om, at de morgenen efter skulle skilles, hvilket de tog konsekvensen af.

- Da vi kom tilbage til hotellet, var folk sådan lidt: ”Det var det.” Skal vi bare grave os ned på hver vores værelse, eller skal vi lige prøve at afrunde turneringen. Så alle spillerne mødtes i vores møderum, og så fik vi også snakket lidt og tog en enkelt eller to øl. Så fik vi ligesom rundet det hele af og taget en form for afsked, for man ved også godt, at ligeså snart man sætter sig ud i bussen, så bliver man hurtigt delt, når man kommer frem (til Danmark, red.).

- Og folk er egentlig mest af alt interesseret i at komme væk. Så vi fik lige afrundet det hele og fik taget en forholdsvis god afsked under de omstændigheder, der nu engang var, fortæller Niklas Landin i podcasten.

Hjem til familien og pleje sårene

Imens Norge, Kroatien, Spanien og Slovenien i weekenden skal fordele EM-medaljerne imellem sig, så er de danske spillere rejst hjem til deres respektive klubber.

I Aalborg sidder bagspilleren og forsvarsspecialisten Henrik Møllgaard med en tom følelse. I et frisk interview med TV 2 SPORT åbner han også for de følelser, han forlod Malmø med.

- Det var en noget anden afsked end den, vi havde for et år siden (VM-triumfen, red.). Det var en smule mere stille, og det var tydeligt, at folk stadig var skuffede og nok mest af alt havde lyst til at komme hjem til familierne og pleje sårene, inden hverdagen starter igen hjemme i klubberne.

- Når vi skilles, plejer der at være godt humør og mange vittigheder i gang. Det var der selvfølgelig ikke her. Det var med bøjet hoved og et ønske om at komme hjem og hvile en smule ud, siger Henrik Møllgaard.

Ser frem mod OL 2020

Landsholdets anfører, Niklas Landin, kommer i podcasten 'Duften af harpiks' desuden ind på, at hele truppen er klar over, at de skal have snakket om deres mentalitet og indstilling til kampene, inden OL-turneringen venter til sommer.

- Vi skal i hvert fald vise modstanderen, at vi vil det mere, og vi skal også vise over for os selv og den, der står lige ved siden af i forsvaret eller angrebet, at man kæmper for hinanden.

Danmark er i kraft af titlen som verdensmester automatisk kvalificeret til OL i Tokyo 2020, hvilket bliver næste store mål for håndboldherrerne.