EM håndbold

Norsk keeper fik en skrue i hånden i dramatisk afslutning

En skrue i halgulvet endte med at stjæle fokus i afslutningen af den dramatiske semifinale mellem Norge og Kroatien.

Torbjørn Bergerud spillede en stor kamp i det norske mål, da Norge fredag aften missede EM-finalen efter en dramatisk semifinale mod Kroatien.

Men det var tæt på, at nordmændende måtte undvære førstemålmanden i de to omgange forlænget spilletid, som kampen skulle ud i, inden kroaterne endegyldigt sikrede finalepladsen.

I sidste minut af den ordinære spilletid kastede Bergerud sig ned efter bolden for at undgå et hjørnekast til kroaterne. Men da han efterfølgende skulle samle bolden op og sætte den i spil, havde den 25-årige nordmand smerter i sin højre hånd.

- Der lå tydeligvis en skrue i gulvet, som jeg satte hånden ned på. Den sad fast i hånden, siger den norske Flensburg-Handewitt-spiller om uheldet i kampens døende sekunder.

Men det var ikke noget alvorligt?

- Nej, nej. Vi fik rykket skruen ud, så det er fint, siger Torbjørn Bergerud.

"Det er lidt hårdt"

Den tidligere TTH Holstebro-målmand kom tilbage i det norske mål, hvor han stod resten af kampen. Her leverede han flere store redninger og var medvirkende til, at det blev en dramatisk afslutning ud over det sædvanlige.

Efter de første 10 minutters forlænget spilletid var det fortsat helt lige, og så skulle de to semifinalister ud nye 10 minutters hård dramatik.

Her havde Norge muligheden for at sikre sejren, men afslutningen fra Gøran Søgaard Johannesen røg på stolpen, og så var det i stedet kroaterne, der løb afsted i en kontra og sikrede sejren tre sekunder før tid.

- Det er lidt hårdt, siger den norske keeper til TV 2 SPORT.

- Det er en kamp, hvor der var krig i 80 minutter. Det var hårdt. Vi havde problemer i angrebet, hvor vi ellers har været ekstremt dygtige i slutrunden. Kroaternes 5-1-forsvar er svært at spille mod. Jeg synes, vi kæmpede godt, men det gik desværre ikke, siger Bergerud.

Mens Kroatien nu skal spille finale, må Norge sande, at 2020 heller ikke blev året, hvor de for første gang skulle spille om guld på finaledagen.

En højdramatisk semifinale med to gange forlænget spilletid blev vekslet til en finaleplads til Kroatien. Video: Magnus Stig Christensen