EM håndbold

Kroatisk EM-profil kendte ikke reglerne: - Vidste ikke, hvad der skulle ske

Marino Maric blev overrasket, da han i semifinalen fandt ud af, at de ikke skulle i straffekonkurrence efter den første omgang forlængede spilletid.

To gange forlænget spilletid.

Det var, hvad der skulle til, før Kroatiens håndboldherrer fredag aften kunne bryde ud i en ekstatisk jubel over at have besejret Norge med 29-28 og sikret sig en plads i EM-finalen på søndag i Tele2 Arena i Stockholm.

At det overhovedet var muligt at komme ud i den anden omgang af forlænget spilletid, var noget, der kom bag på kroaternes stregspiller Marino Maric.

- Jeg vidste ikke, hvad der skulle ske efter den første forlængede spilletid. Jeg troede, der skulle spilles straffekast, men der var mere forlænget spilletid.

- Jeg tænkte, kommer der en tredje runde? Jeg er færdig! Vi kunne ikke mere, siger Marino Maric til TV 2 SPORT.

Kampen var bare få sekunder fra at gå i straffekastkonkurrence. Ved stillingen 28-28 og med 15 sekunder tilbage sendte Gøran Søgaard Johannesen en afslutning på stolpen, hvorfor det unægteligt så ud til, at det skulle afgøres på straffekast.

"Episk kamp"

Men kroaterne ville det anderledes. De blåklædte satte et hurtigt angreb sammen, og da Zeljko Musa greb et indspil til stregen og sendte bolden ind bag Torbjørn Bergerud i det norske mål, så blev semifinalen alligevel afgjort i åbent spil.

Og det var selvsagt til stor glæde for stjernespilleren Domagoj Duvnjak.

- Jeg er bare så stolt af drengene. Af hele holdet og de vanvittige fans. En episk kamp. To gange forlænget spilletid. Jeg ved ikke, hvad det var, der skete, men nu er vi i finalen og meget glade, siger Kiel-spilleren til TV 2 SPORT.

I finalen skal Kroatien søndag møde de regerende europamestre fra Spanien, mens Norge allerede skal i aktion lørdag, hvor Slovenien venter i bronzekampen.