EM håndbold

Norsk profil forsvarer sig efter skæbnesvanger afslutning

Gøran Johannessens skud med 15 sekunder tilbage af semifinalen har været særdeles omdiskuteret. Han forklarer selv, at han altid vil tage chancen.

Haluret stod på 79:44.

Med 16 sekunder tilbage af EM-semifinalen mellem Norge og Kroatien, der var gået i to gange forlænget spilletid, steg Gøran Johannesen op i den norske bagkæde og sendte et hårdt skud afsted mod det kroatiske mål.

Forsøget ramte indersiden af stolpen, men røg ikke i mål. Kroaterne fik dermed et sidste angreb, og med to sekunder igen satte Zeljko Musa nådestødet ind i den norske finaledrøm, da han scorede til 29-28.

Efterfølgende er Johanessens forsøg blev omdiskuteret, hvor blandt andre den tidligere norske landsholdsmålmand Ole Erevik ikke mener, at det var det rigtige tidspunkt at skyde på.

- Ja, det er en god scoringsmulighed, men med 14-15 sekunder igen og ingen arm oppe, skal Gøran Johannesen aldrig i verden tage den afslutning der, siger den tidligere landsholdsmålmand, der er ekspert for norske TV 3 under slutrunden.

Flensburg-Handewitt-spilleren er dog ikke enig i den betragtning. Han så det som en god mulighed, og hvis han fik den igen, ville han tage den.

- Jeg havde en kæmpe mulighed. Det er et skud, jeg tager 10 ud af 10 gange, og det er et skud, jeg også kommer til at tage 10 ud af 10 gange i fremtiden også, sagde han efter kampen ifølge Aftonposten.

Der var 16 sekundet tilbage på uret, da Johanessen valgte at skyde.

Havde tilladelse til at skyde

Johannesen pegede også på, at dommeren akkurat havde hævet armen i vejret for at advare mod passivt spil. Dermed kunne Norge ikke nå at spille mere end seks afleveringer.

- Du ser heller ikke på uret. Så hvis du skal vurdere tiden, i forhold til de muligheder du får, bliver der dømt for teknisk fejl, og så er det væk. Jeg står fast ved det, siger Johanessen.

Bagspilleren ser det ikke som et dumt valg at tage skuddet, men erkender, at de tog nogle dumme valg undervejs i kampen.

- Det er vanskeligt at vurdere, når du er i den røde zone, og adrenalinet pumper.

Den norske landstræner Christian Berge forklarede efter kampen, at han altid stoler på sine spillere, og at det var det helt rigtige at tage chancen.

- Jeg har fået spørgsmålet af alle. Det var længe siden, at der dukkede en så god chance op, som han fik der. Med det ekstremt gode skud han har, havde han min tilladelse til at skyde, siger Berge.

- Jeg observerer, at Ole Erevik siger, at vi ikke skal tage afslutningen, men i mit hoved skal han det. Vi har slidt så længe for at komme til gode målchancer, så han skal tage den.

Norge skal nu spille om bronzemedaljerne, hvor Slovenien er modstanderen. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY lørdag med optakt fra klokken 18.00.