Håndbold

Chok for fire år siden gør, at EM-guldet kommer i anden række for Spanien

Udover titlen som dobbelt europamester er Spanien nu klar til OL i Tokyo.

Det gjorde forbandet ondt på det spanske herrelandshold, da det for fire år siden var ét mål fra en plads ved de olympiske lege i Rio.

Søndag aften sikrede spanierne sig så en plads ved sommerens OL i Tokyo, da de vandt EM-finalen med 22-20 over Kroatien.

- Det er fantastisk. Dette er ikke kun en guldmedalje, men også en kvalifikation til OL i Tokyo. Vi var ikke med i Rio, så at vi kommer med nu, er virkelig godt for os, siger Julen Aguinagalde til TV 2 SPORT.

- For fire år siden var vi i chok. Jeg tror, det har siddet i vores hoveder, men vi har vist vores værd. Vi er så glade for at være tilbage ved OL, hvor spansk håndbold bør være. Guldmedaljen kommer i anden række, siger målmand Gonzalo Perez de Vargas.

Ét mål fra OL

I 2016 var Spanien i kvalifikationspulje med Sverige, Slovenien og Iran.

Det startede med et skæbnesvangert nederlag til Slovenien på tre mål, for Spanien formåede kun at slå Sverige med to mål, og derfor missede Spanien OL.

Sverige havde slået slovener med ét mål, så Spanien og Sverige endte på samme målscore. Sverige kom til OL, fordi de scorede ét mål mere end spanierne i de indbyrdes kampe.

I mellemtiden har Spanien vundet EM-guld to gange i træk. Det er første gang siden 2002, at en nation genvinder EM-titlen.

- Det er fantastisk for os. Vi ved, hvor svært det var at vinde guld én gang. Nu har vi vundet to, og det er virkelig fantastisk.

Du har vundet så meget. Er det stadig en specielt for dig?

- Selvfølgelig. Vi er virkelig glade i dag. Vi vil bare ud og være sammen i omklædningsrummet og danse og nyde det, siger Julen Aguinagalde.

Kroatien skal som tabende finalist ud i kvalifikationsturneringen til OL.

Her havner kroaterne i pulje med Frankrig, Portugal og nummer to ved de afrikanske mesterskaber, som afgøres senere søndag. De to bedste nationer kommer med til legege i Tokyo.