EM håndbold

Hård norsk kritik af ændring: Sagosen havde krampe allerede inden bronzekampen

Sander Sagosen og resten af det norske landshold er trætte af det tætte program under slutrunder og vil have ændringer.

  • Fredag klokken 20.10: Zeljko Musa scorer det afgørende mål i semifinalen og slukker de norske finaledrømme.
  • Lørdag klokken 18.30: De norske spillere går igen på banen, hvor de skal kæmpe om bronzemedaljerne.

Der gik 22 timer og 20 minutter fra de norske spillere blev sendt ud i semifinalen, til de igen stod på banen i arenaen i Stockholm og skulle spille om bronzemedaljer.

For det første var det al for kort tid, mener den norske landstræner Christian Berge, og for det andet var det Norges fjerde kamp på fem dage.

- Det er på grænsen til at være forkasteligt, siger Berge til NRK i forhold til belastningen på spillerne.

- Jeg kan ikke se andre gode argumenter end det økonomiske, for at bronzefinalen skal spilles en lørdag. Dommerne skal passe på spillerne i kampen, men de (EHF, red.) tænker ikke meget på det, som måske er værst: Belastningen for spillerne.

Det er det dummeste, jeg nogensinde har hørt

Christian Berge om flytningen af bronzekampen til lørdag

Det norske landshold største stjerne, Sander Sagosen, fortæller, at han allerede havde det svært, inden spillerne gik på banen lørdag.

- Christian O’Sullivan og jeg havde krampe allerede i opvarmningen, siger han til VG.

- Vi spillere prøver at sige fra, men vi bliver ikke hørt. Nu må der gøres noget. Pointen er, at det er spillerne, der er produktet. Men hvis spillerne er skadet i lang tid og ikke kan deltage i mesterskabet, går det ud over det fælles produkt. Der skal være færre kampe.

Bronzevinder skulle have mere fokus

Bronzekampen blev for første gang spillet en lørdag under en slutrunden. Norske NRK har været i kontakt med Krister Bergström fra European Handball Association, der forklarer, at grunden til flytningen var for at få bronzevinderen mere frem i lyset.

- Vi ønskede, at bronzevinderen skulle hyldes som en vinder og have fokus, fortæller Bergström til NRK.

Han mener, at hvis bronzefinalen skulle finde sted lige før finalen, ville al opmærksomhed gå til guldkampen. Derfor var alle tre arrangører enige om at flytte både bronzekampen og kampen om femtepladsen til lørdag, mens finalen er den eneste søndag.

Det er en skam for håndbolden

Ljubomir Vranjes, slovensk landstræner

Det giver det norske landshold dog ikke meget for.

- Det bliver bare fjollet for os spillere. Vi prøver at levere en god præstation hver gang, men vi får ikke betingelserne til at levere. Det er skuffende. Jeg har fået at vide, at bronzekampen ville blive flyttet til en anden dag, så den ikke ville være i skyggen af den sidste kamp, men det er bare et fjollet argument, siger Gøran Johanessen.

- Det er det dummeste, jeg nogensinde har hørt for at være helt ærlig, supplerer Christian Berge.

To meget trætte hold

Slovenerne, som Norge mødte i bronzekampen, havde imidlertid kun 19 timer fra slutfløjt på semifinalen, inden de mødte Norge.

Og det var Ljubomir Vranjes langt fra heller tilfreds med.

- Tillykke til Norge. De er et godt hold, men det ville ikke være fair at sige, at det var en god kamp. Det var to meget trætte hold. Det er en skam for håndbolden, siger han ifølge Ekipa.svet24.si

IHF har iværksat en række tiltag, der skal øge antallet af hviledage til VM i 2021 og reduceret antallet af kampe. Selvom antallet af hold øges til VM, reduceres det maksimale antal kampe fra ti til ni.

Om det norske mandskab er tilfreds med det vides dog ikke.