EM håndbold

Kroatere grædefærdige efter EM-finale: - Undskyld, undskyld

Følelserne sad uden på tøjet, da Kroatien søndag eftermiddag tabte EM-finalen mod Spanien.

Tre gange har Kroatien stået i en EM-finale. Tre gange har de tabt.

Søndag eftermiddag var de ellers tæt på at bryde forbandelsen, da de med fem minutter tilbage af finalen mod Spanien kom foran efter at have hentet et spansk forspring på fire mål.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige

Domagoj Duvnjak

Men da det hele skulle afgøres, svigtede koncentrationen, og måtte kroaterne sande, at 2020 heller ikke blev året, hvor de kunne kalde sig europamestre.

- Undskyld, undskyld. Vi viste karakter ved at hente deres forspring, men vi mistede en smule af vores koncentration. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, siger den kroatiske stjerne Domagoj Duvnjak til mediet 24sata.

- Jeg er trist. Tillykke til drengene, til staben og hele holdet for en fantastisk fight. Vi var bagud med fire og kom tilbage igen. Så lukkede vi to dumme mål ind, og kampen faldt ud til deres fordel, siger Kiel-spilleren videre.

Kroatien tabte kampen med 20-22. Et nederlag, der i minutterne efter kampen fik flere af de kroatiske spillere til at bryde grædende sammen. En af dem var David Mandic.

- Vi skrev historie med denne finale. Jeg ved ikke, hvad jeg mere skal sige. Jeg tænker, at i morgen bliver bedre, siger Mandic, der med otte timer og ni minutters spilletid var den kroat, der fik mest spilletid ved EM.

David Mandic i tårer efter finalenederlaget.

"Et af de hårdeste nederlag"

Det var første gang siden EM i 2010, at Kroatien var i en finale. Årsagen til, at de i år fik så stor succes skal findes i Domagoj Duvnjak, der viste storspil i begge ender af banen.

Allerede inden søndagens finale blev han derfor hyldet som turneringens MVP, der er betegnelsen for den mest værdifulde spiller. Men den hyldest er ikke meget værd efter søndagens finale.

- Det her er et af de hårdeste nederlag. En individuel pris? Jeg ville give alt for at få guld, siger Duvnjak.

Mens kroaterne altså endnu ikke har vundet guld ved EM, så har Spanien nu vundet to gange i træk som det første hold siden 2002.

Luka Stepancic havde svært ved at forstå nederlaget.
Luka Stepancic i mixedzone efter kampen.
Det var svært for de kroatiske spillere at smile over sølvmedaljerne.