EM håndbold

Medier: Frankrigs landstræner fyret efter EM-fiasko

Ifølge store franske medier overtager assistenttræneren Guillaume Gille landstrænerposten efter Didier Dinart.

Frankrigs mangedobbelte guldvindere ved EM, VM og OL floppede totalt ved det netop overståede europamesterskab.

Allerede efter det indledende gruppespil var det slut for franskmændene, der med en 14.-plads leverede det dårligste mesterskab siden 1988, hvor de ikke kvalificerede sig til OL.

Det ser ud til at have kostet landstræner Didier Dinart jobbet.

Den franske sportsavis L'Equipe skriver, at Dinart søndag fik besked om sin afgang af det franske håndboldforbund. Samme melding kommer fra Le Parisien.

L'Equipes håndboldjournalister Pierre Menjot og Yann Hildwein skriver desuden, at Dinart ventes at blive erstattet af assistenttræneren Guillaume Gille.

Blev fredet efter fiasko

Forbundet har ikke meldt noget ud, men deres tekniske direktør var faktisk ude og frede Dinart efter fiaskoen ved EM.

- I Frankrig er vores identitet at beholde vores folk og arbejde med dem i stedet for at smide dem i skraldespanden. Vi håber, at Didier Dinart vil fortsætte, sagde Philippe Bana til TV 2 SPORT.

Oven i det skuffende EM står Frankrig over for en alvorlig opgave i form af kvalifikationsturneringen til OL, som afvikles fra den 17. til 19. april.

Godt nok har franskmændene fordel af hjemmebane, men de skal op mod EM-sølvvinderne fra Kroatien, Portugal, som besejrede franskmændene ved EM, samt Tunesien.

Kun de to bedste nationer får en plads ved sommerens OL i Tokyo.

Længste guldtørke i 14 år

Frankrig står lige nu midt i den længste guldtørke siden 2006, og derfor har presset været enormt på landstræner Didier Dinart.

- Han er under hårdt pres nu. Det er ikke velset i Frankrig, at de ryger ud allerede efter to kampe. Han vandt VM på hjemmebane, og ved de seneste to mesterskaber har han fået bronze, sagde ekspert Claus Møller Jakobsen efter Frankrigs EM-exit.

- Det er trods alt tre medaljer på fire år, han har sikret Frankrig, så mon ikke han får lov til at spille OL-kvalifikationen, hvor han og Frankrig forhåbentlig kvalificerer til sig OL. Går det galt der, tror jeg, hans dage er talte.

Den tidligere landsholdsspiller var i flere år assistent for succestræneren Claude Onesta, før Dinart i 2016 tog over som landstræner.

Han førte Frankrig til VM-triumfen på hjemmebane kort efter, men siden er det ikke blevet til mere end bronze for den store håndboldnation.

14.-pladsen var det dårligste resultat for Frankrig nogensinde ved EM, der aldrig var blevet dårligere placeret end nummer 11, og som aldrig var blevet slået ud allerede i det indledende gruppespil.

Frankrig har været den mest dominerende nation i herrehåndbold i dette årtusinde, hvor det er blevet til 18 medaljer.

10 af dem har været af guld - to ved OL, tre ved EM og fem ved VM.